Barski ljetopis – Koncert Srđana Bulatovića i Darka Nikčevića

 

 

 

Bar, 29. jun 2017. godine

 

Prvi dan jula na Barskom ljetopisu rezervisan je za koncert našeg poznatog gitarskog sastava koji čine Srđan Bulatović i Darko Nikčević. Oni će, u subotu, 1. jula, održati koncert u Starom Baru, sa početkom u 22h i barskoj publici predstaviti repertoar sa svog posljednjeg CD izdanja „Balkan, Mediteran, Orijent“. Ulaz  na koncert je slobodan.

 

 

„Još ne sviće“, „Pod gorom“, „Sejdefa“, „Balkan“, „Mediteran“, „Orijent“, „Supernova“, samo su neke od kompozicija koje ćemo čuti u izvedbi dvojca koji je postao jedan od naših najboljih muzičkih ambasadora u cijelom svijetu. Naime, kao sastav veoma su cijenjeni zbog svojih virtuoznih i uzbudljivih nastupa, pa redovno primaju pozive da gostuju u najprestižnijim evropskim i svjetskim koncertnim salama. Tako su u oktobru, 2016. godine nastupali u čuvenom njujorškom Carnegie Hall-u. Više od 25 godina ovaj dvojac nastupa pred domaćom i internacionalnom publikom (SAD, Rusija, Velika Britanija, Njemačka, Italija, Francuska, Ujedinjeni Arapski Emirat, Belgija, Holandija, Grčka, Mađarska, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Albanija), predstavljajući svoje komade i oživljavajući „jezike“ klasične i flamenko gitare. Zapanjujući publiku  jedinstvenim spojem balkanskih nepravilnih ritmova i mnogih drugih internacionalnih uticaja, oni svojom muzikom  dočaravaju  ljepotu Mediterana i orijentalnog misticizma. Prepoznatljivi su, dakle, po izvođenjima kojima, varirajući stil, tehniku, ritam i tempo, obuhvataju svjetsku i crnogorsku tradicionalnu muziku, filmske kompozicije, čak i popularne savremena pokrete.

Iza njih je do sada 7 CD izdanja: Duo (2001), Nostalgija (2005), Dodir Crne Gore (2011), Sinergija (2012), Ritmico (2015), Najbolje iz Crne Gore (2016), i Balkan, Mediteran, Orijent (2017). 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 5 =