Budva – Predstavljanje romana “Sura Gora” Radojice Radovića

 

 

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u petak 23. marta 2018. godine, u 19 sati, u press centru hotela TRE CANNE u Budvi, biće predstavljen roman SURA GORA, književnika RADOJICE RADOVIĆA sa Cetinja.

Za ovu knjigu, Radović je prošle godine, dobio nagradu Udruženja književnika Crne Gore (UKCG) i nagradu “Mirko Banjević”, od strane Književne zajednice “Vladimir Mijušković” u Nikšiću, za najbolju knjigu stvaralaca iz Crne Gore i dijaspore, za period od 2015. do 2017. godine, saopštio je u ime organizatora, novinar i publicist Ranko Pavićević.

Pored autora romana Sura gora Radojice Radovića, o njegovoj knjizi će govoriti VOJISLAV GLEDIĆ, književnik i publicist sa Cetinja, autor preko 70 naslova i knjiga, dok će izvode iz knjige, govoriti dramaturg MILOŠ BORETA iz Budve, koji će biti i moderator večeri.

Pisac Radojica Radović, objavio je više značajnih knjiga i publikacija. Jedan je od inicijatora književne manifestacije Staze na Cetinju, priredio je antologiju cetinjskih pjesnika Cetinjske staze, a bio je jedan od urednika časopisa ARS na Cetinju.

Dobitnik je brojnih književnih nagrada i priznanja za poeziju i prozu, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.