Centar savremene umjetnosti Crne Gore – Izložba fotografija Maje Vuksanović

 

 

U utorak, 6. juna 2017. godine, sa početkom u 19 časova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u galeriji „Perjanički dom“ biće otvorena izložba fotografija mlade umjetnice Maje Vuksanović pod nazivom „Na pruzi“.

 

 

Maja Vuksanović rođena je 1992. godine u Baru. Osnovne i specijalističke studije grafičkog dizajna završila je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Diplomirala je 2016.godine na modulu Primijenjene fotografije pod mentorstvom profesora Lazara Pejovića.

Dobitnica je stipendija i brojnih nagrada iz oblasti grafičkog dizajna i fotografije. Izlagala je na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Učestvovala je u radu brojnih radionica sa temama umjetnosti i na raznim dizajnerskim forumima, konferencijama i festivalima.

U tekstu kataloga izložbe istoričarka umjetnosti Saša Raspopović je, između ostalog, zapisala: „Snaga ovog rada leži u nevjerovatnoj moći autorke da kroz odabrani medij, prateći svoj osjećaj prikaže kulminacije izliva unutrašnjih stanja putnika na njihovim licima, u stavu, pokretu i situaciji. Tu snagu naglašava i jaka sinteza voza i njegovog ambijenta  koji je prazan, ničiji, voza kao materijalnog  i nasuprot njemu ljudi, koji predstavljaju duhovnost, toplinu i životnost. Upravo ta sinteza, zbog kontrasta koji sadrži, čini da se portreti  ističu, vidi se naboj njihovih emocija, fotografije dobijaju jednu psihološku dinamiku.“

 

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE NA
NASLOVNU STRANU KATALOGA

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × three =