Centar za kulturu Tivat – Predstava “BAKHE”U srijedu 03.07.2019.  sa početkom u 21:30h na ljetnjoj pozornici Centra za kulturu Tivat, biće izvedena prva takmičarska predstava “BAKHE”, u režiji Lenke Udovički.

Bakhe – dvanaest žena, svaka sa svojim teretom i žudnjama, nalaze se na grupnoj psihoterapiji, tamo traže utočište od patrijarhalnog, kapitalističkog, nemilosrdnog svijeta u kojem nije dopušteno pokazati slabost ili izgubiti kontrolu. One u tim scenama, nastalim iz  improvizacija, progovaraju o tome da nasilno potiskivanje nagona nužno rezultira pucanjem, eksplozijom gdje pojedincu – ženi, ne preostaje ništa drugo već samo bijeg u destrukciju, u nesreću potrage za vlastitim identitetom, u još uvijek muškome društvuNjihovi problemi rađaju taj bakhički otpor koji predstavu vraća originalnom Euripidovom tekstu i priči o pobuni koja ni u našem vremenu ne može pasti na plodno tlo, već je osuđena na propast.

Bakhe je starogrčka tragedija koju je napisao atenski dramatičar Euripid. Praizvedena je posthumno u Dionizovom teatru godine 405. pne.

Prevod: LADA KAŠTELAN

Dramaturgija: ŽELJKA UDOVIČIĆ PLEŠTINA

Pokret i koreografija: STAŠA ZUROVAC

Glazba: NIGEL OSBORNE, DAVOR ROCCO

Kostimografija i scenografija: BJANKA ADŽIĆ URSULOV

Karte su u prodaji na blagajni Ljetnje pozornice u period od 10-12h, i 19-22h.

Kontakt telefon: +38269342799