FIAT koreodrama „U amanet“

Povodom predstave „U amanet“, koreografkinje Tamare Vujošević Mandić, u sali Dodesta, u KIC-u „Budo Tomović“ u Podgorici održana je konferencija za novinare. O predstavi „U amanet“, koja će u subotu (3. aprila) biti izvedena u Dodestu u 17 sati, govorile su učesnice autorskog tima: direktorica FIAT-a Ana Vukotić, Tamara Vujošević Mandić, dramaturškinja Stela Mišković, glumica Julija Milačić Petrović Njegoš, i balerina Ana Babac.

Autorica projekta, u kome se propituje pojam straha kroz patološki odnos majke i kćerke, Tamara Vujošević Mandić kazala je da joj se, kroz dugogodišnju saradnju s baletskom trupom „Balo“, i baveći se odnosima i komunikacijom među ljudima, nametnula ideja za ovu predstavu. Vujošević Mandić je istakla da je kroz odnos majke i kćerke, nastojala da istakne veoma specifične  patrijarhalne aspekte našeg društva. Dodala je na kraju da joj je u tome predložak za predstavu dramaturškinje Stele Mišković bio od izuzetne pomoći. Dizajn plakata i programa potpisuje dizajnerka Iva Ivanović, a fotograf je Duško Miljanić.

Koreografski projekat „U amanet“, čija će repriza biti izvedena u neđelju 4. aprila u 17 sati, takođe u Dodestu, podržali su: Crnogorsko narodno pozorište, Sekretarijat za kulturu i sport Podgorice, KIC „Budo Tomović“ i podgorička kompanija „Savana“.

Koreodrama će biti izvedena u skladu s aktuelnim mjerama Instituta za javno zdravlje, koje, između ostalog, predviđaju ograničen broj posjetilaca, mjerenje temperature i dezinfekciju prilikom ulaska u pozorište, kao i obavezno nošenje maski.

Autorski projekat „U amanet“, četvrto je ostvarenje u produkciji FIAT-a od njegove obnove 2013.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 1 =