Fokus »

CNP – Najava programa za srijedu, 26. april 2017. godine

    U srijedu, 26. aprila na Sceni Akademija koja je programski segment Scene Studio, biće reprizno izvedena predstava Dejana Dukovskog „Mamu mu jebem ko je prvi počeo“ u režiji Luke Kortine. Predstava je diplomski rad studenata... dalje »

 

Drugo veče KIC-ovog regionalnog književnog festivala ”Literitorija”

    Drugo veče KIC-ovog regionalnog književnog festivala ”Literitorija” biće organizovano u srijedu, 26.aprila, u sali DODEST, od 20 sati, a na temu Prva knjiga, književni kritičar Vladimir Arsenić govoriće sa piscima:... dalje »

 

Osnovana Crnogorska zajednica provincije Santa Fe u Argentini

    22. aprila 2017. godine, u mjestu Fuentes, formalno je konstituisana Crnogorska zajednica provincije Santa Fe. Osnivačkoj skupštini pristustvovalo je  oko 30 predstavnika koji su došli iz svih krajeva provincije i u atmosferi... dalje »

 

Maribor – Predavanje “Književnoistorijski i jezički trenuci u savremenoj Crnoj Gori”

    “Književnoistorijski i jezički trenuci u savremenoj Crnoj Gori” u Crnogorskom društvu “Montenegro-Maribor” u Mariboru   Crnogorsko društvo “Montenegro-Maribor” iz Maribora održalo je 20. aprila 2017. godine,... dalje »

 

KotorArt – Audicija za „busking“ umjetnike

      PRVI PUT U OKVIRU KOTORART FESTIVALA Audicija za „busking“ umjetnike   Organizacioni tim KotorArt Don Brankovih dana muzike za ljeto 2017. po prvi put organizuje audiciju za KotorArt baskere, ne samo iz  Crne... dalje »

 

KIC “Budo Tomović” – Otvoren serijal “Njegoš naš nasušni”

               Prof. dr Novak Kilibarda otvorio je sinoć ( 24.04.2017.) serijal “Njegoš naš nasušni”, koji će KIC “Budo Tomović”  povodom 170 godina od objavljivanja... dalje »

 

Zagreb – Tradicionalno CRNOGORSKO VEČE

    Tradicionalno CRNOGORSKO VEČE U ZAGREBU u organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Montenegro“ Zagreb održaće se 26. 4. 2017. s početkom u 19h u ZAGREBAČKOM KAZALIŠTU LUTAKA, Ul. baruna Trenka 3, Zagreb.   UČESTVUJU:   Mješoviti... dalje »

 

Treći KIC – kurs „Crnogorskog ora“

                Kulturno – informativni centar „Budo Tomović“ organizuje od 26.aprila do 24.maja 2017. godine, treći kurs „Crnogorskog ora“ za odrasle.           ... dalje »

 

70 godina postojanja muzičke škole “Vida Matjan” iz Kotora

    Povodom proslave 7 decenija Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan” iz Kotora, napravljen je kratkometražni film o radu škole. Režiser filma je Dušana Vulekovića, a film je urađen i sa... dalje »

 

Narodna biblioteka Budve – Veče narodne epske i narodne lirske poezije

      VEČE NARODNE EPSKE I LIRSKE POEZIJE Narodna biblioteka Budve  u petak, 28. aprila 2017. godine, u  19h, u amfiteatru D 10 Akademije znanja, organizuje Veče narodne epske i narodne lirske poezije. U programu... dalje »

 

Budva – Premijera predstave Dramskog studija “30 MINUTA SA ANĐELOM”

    Premijera predstave Dramskog studija iz Budve “30 MINUTA SA ANĐELOM”, biće izvedena  u srijedu, 26. aprila 2017. godine, u 18:00h, u Cadmus sineplex-u, sala br.3. Tekst: članovi Dramskog studija Režija i dramatizacija:... dalje »

 

NB „Radosav Ljumović“ Podgorica – Predstavljanje knjige KUČKE VOJVODE

    Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ Podgorica organizuju predstavljanje knjige   KUČKE VOJVODE autora prof. dr Zdravka N. IVANOVIĆA       Učestvuju: prof. dr Radovan BAKIĆ, prof. dr Miroslav DODEROVIĆ, Slobodan... dalje »

 

Dani Poljske muzike u Crnoj Gori

    Dani Poljske muzike u Crnoj Gori biće upriličeni koncertima u Nikšiću i na Cetinju. Na prvom koncertu koji će biti priređen u utorak 25. aprila sa početkom u 19 časova u Sali Muzičke škole „Dara Čokorilo” u... dalje »

 

CNP – Najava programa za poneđeljak 24. i utorak 25. april 2017.godine

    U ponedjeljak 24. i utorak 25. aprila na Velikoj sceni u 20 sati, će biti izvedena predstava „Bura“  Vilijema Šekspira, u režiji i adaptaciji Dejana Projkovskog.     U predstavi igraju: Branimir Popović,... dalje »

 

KIC-ova regionalna književna manifestacija “Literitorija“

               Drugi KIC-ov regionalni književni festival ”Literitorija” biće održan od 25. do  27.aprila 2017. godine. Cilj festivala je da kroz tematizovane i dijaloške... dalje »

 

Gradsko pozorište Podgorica – Najava programa za poneđeljak 24. april 2017. godine

    Na repertoaru Gradskog pozorišta u ponedjeljak 24. aprila biće dvije predstave – „Ljepotica i zvijer“ (4+), koja će biti igrana u podne u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, i „Lažljivci“ koji će u 20 sati... dalje »

 

Svečanim koncertom proslavljen jubileja Folklornog ansambla KIC-a “Budo Tomović”

              Svečani koncert u čast velikog jubileja – 70 godina uspješnog rada Folklornog ansambla KIC-a “Budo Tomović”, održan je 20.aprila 2017. godine, u prepunoj... dalje »

 

Don Antonio i Wooden Ambulance su nova imena SeaRock festivala

    Italijanski muzičar, aranžer i kompozitor Don Antonio i subotički mnogočlani bend Wooden Ambulance nova su potvrđena imena SeaRock festivala koji se održava 21. i 22. jula 2017, na ljetnoj pozornici u Kotoru. “Don Antonio“... dalje »

 

KIC “Budo Tomović” – Predavanje prof. dr Novaka Kilibarde o Njegoševom životu i djelu

                Društvo za očuvanje crnogorske duhovne baštine (DOB),  povodom 170 godina od publikovanja “Gorskog vijenca”, uz podršku KIC-a “Budo Tomović” ... dalje »

 

Kulturni centar Novog Sada – Kastelova knjiga “MORE U NARUČJU”

    Kulturni centar Novog Sada u svojoj prestižnoj pjesničkoj ediciji Anagram, posvećenoj domaćim, regionalnim i evropskim autorima, objavio je knjigu More u naručju crnogorskog i mediteranskog pjesnika Borisa Jovanovića Kastela... dalje »

 
 
Stranica 1 od 12212345678910Zadnja »
 
 

Advertisement

Advertisement

Kalendar

January 2020
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031