Fokus »

“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” na Velikoj sceni CNP-a

U poneđeljak 17. decembra 2018. godine,  na Velikoj sceni u 20 sati biće izvedena “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, Iva Brešana, u režiji Luke Kortine. Predstava je nastala u koprodukciji Međunarodnog festivala Kotor... dalje »

 

DEUS – Predstavljanje biblioteke “Patrimonium”

U organizaciji Fakulteta za crnogorski jezik i književnost biće predstavljena biblioteka “Patrimonim” u utorak, 18.decembra 2018. godine, u okviru prostora JU Muzeji i galerije Podgorice (ul. Marka Miljanova br.... dalje »

 

Montenegro pop festival – MNE POP FEST

KIC POP HOR prirediće muzički spektakl pod nazivom Montenegro pop festival – MNE POP FEST – koji će biti održan u utorak 18. decembra 2018. godine, u velikoj sali KIC-a sa početkom u 20h, a u goste su pozvali oko... dalje »

 

Dvije nagrade na Festivalu u Sarajevu za predstavu Sin

Dodjelom nagrada i svečanom ceremonijom koja je upriličena na sceni Kamernog teatra 55 završeno je treće izdanje festivala “Dani Jurislava Korenića”. Predstava Kraljevskog pozorišta Zetski dom briljirala je odnijevši... dalje »

 

Kotor – Promocija knjige “Glasovi iz Doklee“ Miraša Martinovića

U organizaciji OJU ,,Muzeji“ Kotor, a pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Kotor, u poneđeljak, 17. decembra 2018. godine, u 19 sati u Galeriji solidarnosti, biće održana promocija knjige ,,Glasovi iz Doklee“ Miraša... dalje »

 

Kraljevsko pozorišt Zetski dom – Predstava “Leptir”

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u neđelju, 16. decembra 2018. sa početkom u 20h biće izvedena predstava LEPTIR po tekstuAleksandra Radunovića Popaja. Režija i scenografija: Andraš Urban, Glumačku podjelu čine: Ana... dalje »

 

Cetinje – Otvorena izložba vizuelnog umjetnika Siniše Radulovića

U Crnogorskoj galeriji umjetnosti „Miodrag Dado Đurić“ na Cetinju otvorena je samostalna izložba vizuelnog umjetnika Siniše Radulovića pod nazivom Above the Shadow, Dust (Nad sjenkom prašina). Na svečanom otvaranju... dalje »

 

Predstava „Tre sorelle“ odigrana pred barskom publikom

Predstava Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja i Centra za kulturu Tivat „Tre sorelle“ u režiji Zorana Rakočevića odigrana je u četvrtak, 13. decembra u sali barskog Doma kulture, kao dio pozorišne selekcije drugog izdanja... dalje »

 

DEUS – Premijera dokumentarnog filma “Iz spomenara naše škole”

Dokumentarni film “Iz spomenara naše škole” autora Momira Matovića biće premijerno prikazan u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2018” u poneđeljak, 17.decembra, u Velikoj sali Kulturno – informativnog... dalje »

 

Budva – Promocija zbirke poezije “Dlanovi” Sonje Tomović Šundić

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u poneđeljak, 17. decembra 2018. godine, sa početkom u 19h biće održana promocija zbirke poezije “Dlanovi” Sonje Tomović Šundić. Na promociji u Biblioteci govoriće mr Natalija Đaletić... dalje »

 

Tivat – Predstavljanje knjige razgovora Znakovi vremena

U organizaciji MATICE BOKE, u saradnji sa CENTROM ZA KULTURU TIVAT, u subotu, 15. decembra 2018. godine, u 19 sati, u maloj sali tivatskog Centra za kulturu, biće predstavljena knjiga razgovora ZNAKOVI VREMENA, poznatog crnogorskog... dalje »

 

Petrovac – Okrugli sto u okviru međunarodnog projekta „Etno lab“

U subotu, 15. decembra 2018. godine, u Spomen domu „Crvena komuna” u 17 časova, u okviru međunarodnog projekta „Etno lab“, održaće se okrugli sto na kojem će govoriti učesnici ovog projekta o dosadašnjim istraživanjima... dalje »

 

Susret veterana folklora Crne Gore

Prvi put na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović” biće organizovan “Susret veterana folklora Crne Gore” u petak, 14.decembra 2018. godine, sa početkom u 19 sati. Ovaj cjelovečernji koncert održava se u okviru Decembarske... dalje »

 

Rožaje – Uručene jednokratne stipendije uspješnim sportistima i đacima

U prepunoj sali Gradske biblioteke u Rožajama, Fondacija “Pr.dr. Ernes Erko Kalač” iz Frankfurta-Njemačka, je uručila jednokratne stipendije uspješnim sportistima i đacima iz Rožaja, starosne dobi od 7 do 12 godina. 20 stipendija... dalje »

 

CNP – Predstava “Revizor”

U petak 14. decembra 2018. godne, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati biće izvedena predstava “Revizor” Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji Veljka Mićunovića. Adaptaciju i dramatizaciju potpisuje... dalje »

 

DEUS – Promocija knjiga o Crnoj Gori u Prvom svjetskom ratu

Matica crnogorska i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada predstaviće u okviru manifestacije „Decembarska umjetnička scena 2018“ šest knjiga posvećenih Crnoj Gori u Prvom svjetskom ratu u petak, 14.decembra 2018. godine,... dalje »

 

Transkript – Nova knjiga poezije Đorđa Šćepovića

Iz štampe je u izdanju Transkripta izašla nova knjiga poezije Đorđa Šćepovića. Knjiga Doba struktuirana je u dva ciklusa: Doba i Pjesme Lenarda Kofmana. Urednik izdanja je Aleksandar Radoman, recenzenti su Hadžem Hajdarević i... dalje »

 

NB “Radosav Ljumović” – Književno veče Jelene BAČIĆ-ALIMPIĆ

U organizaciji JU Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” Podgorica, u četvrtak, 13. decembra 2018. godine, sa početkom u 19:00 sati, u Kosoj sali Biblioteke sa književnicom Jelenom BAČIĆ-ALIMPIĆ (Srbija) razgovaraće Vesna... dalje »

 

DEUS – Promocija projekta “Poetika zemlje – Moja Crna Gora”

         U petak 14. decembra 2018. godine, u 20h, knjižara Karver u okviru manifestacije DEUS, organizuje promociju projekta Poetika zemlje- Moja Crna Gora www.portikazemlje.me Učestvuju: Nađa Durković, savjetnica za... dalje »

 

KIC “Budo Tomović” – Promocija romana “Cerada od sopstvene kože”

Roman „Cerada od sopstvene kože“ autora Gorčina Blagojevića koji su u okviru edicije „Savremena proza“, objavili UNIREKS (Podgorica – Beograd) i UNIREKS GRUP (Podgorica) biće predstavljen u petak, 14.decembra u Multimedijalnoj... dalje »

 
 
 
 

Kalendar

January 2020
M T W T F S S
« Dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031