A tempo – Program za srijedu, 20. april 2016. godinu

 

PLAKAT ATEMPO2016

 

 

Na osmom koncertu u okviru XV Međunarodnog muzičkog festivala A tempo, u srijedu, 20. aprila sa početkom u 20 časova na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta će nastupiti SIGNUM kvartet saksofona iz Njemačke.

Članovi kvarteta: Blaž Kemperl sopran saksofon, Erik Nestler alt saksofon, Alan Lužar tenor saksofon i Gerino Belarosa bariton saksofon će interpretirati kompozicije Iz Holbergovog vremena Edvarda Griga, Adađo za gudače op.11 Samjuela Barbera, Šest bagatela Đerđa Ligetija, Dva komada za gudački kvartet Dmitrija Šostakoviča i Svitu na temu Porgije i Besa Džordža Geršvina.

Kvartetu je ovo drugi nastup u Crnoj Gori – na X A tempo su svojim koncertom  oduševili podgoričku publiku.

 

Signum 01

 

Blaž Kemperl, Erik Nestler, Alan Lužar i Gerino Belarosa su osnovali SIGNUM u Kelnu 2006. godine. Kvartet je dobitnik nagrada na međunarodnim takmičenjima u Luganu i Berlinu. Dobitnici su specijalnog priznanja „Zvijezde u usponu“ 2014/2015 koje dodjeljuje Evropska koncertna organizacija (ECHO). Tokom 2015. godine su nastupali na brojnim festivalima i koncertima u: Londonu, Beču, Amsterdamu, Briselu, Dortmundu, Kelnu. Tokom 2016. kvartet će interpretirati Koncert za orkestar i kvartet saksofona F. Glasa u Đenovi i Viljnusu. Osnovali su radionicu Muzičkog teatra za djecu i tinejdžere i priredili šou „Ostani sa mnom – Signum zvučno iskustvo“. Ovaj šou je produciran od strane Filharmonije Luksemburga i Filharmonije Kelna. Prvi CD Debut su izdali 2011, a drugi Balkanication 2014, dok su pripreme za novi CD u toku.