Aktivnosti JU Muzeji i galerije Budve tokom vanredne situacije


S obzirom na trenutnu vanrednu situaciju i činjenicu da su svi izložbeni prostori JU Muzeji i galerije Budve privremeno zatvoreni, a javna okupljanja zabranjena, preusmjerili smo komunikaciju sa publikom, i  kulturne sadržaje koje publici nudimo, u digitalnu sferu.

Pored sajta JU Muzeji i galerije (www.muzejiigalerijebd.me) na kome naša publika može naći informacije o kulturi Budve, ali i detaljnije informacije o stalnim postavkama i kolekcijama naših organizacionih jedinica, putem google mape dostupna je i viruelna tura kroz Muzej grada Budve. Zainteresovani ovoj viruelnoj turi mogu pristupiti tako što će naći Muzej grada Budve na google mapi, a u okviru fotografija će naći virtuelnu turu kroz Muzej grada Budve, ali i virturlne ture kroz Bedeme grada Budve, i značajnije kulturne tačke u budvanskom Starom gradu. Pored pomenutih virtuelnih tura koje su postavljene kroz google mapu, u saradnji sa Turističkom organizacijom Budve urađena je kratka video prezentacija o Spomen domu „Stefan Mitrov Ljubiša“, koja je postavljena na društvene mreže Ustanove.

JU Muzeji i galerije Budve je posvećena i izdavačkoj djelatnosti, pa su značajnija izdanja, među kojima izdvajamo monografije Jovana Jova Ivanovića i Sava Pavlovića, kao i katalog Kulturni pejzaž budvanskog priobalja, u cjelosti postavljene na sajt Ustanove (https://muzejiigalerijebd.me/izdavastvo/), i dostupne za zainteresovanu publiku. Digitalizovana je i monografija o Muzeju grada Budve, i dostupna na sledećem linku (https://muzejiigalerijebd.me/digitalizovana-monografija-o-muzeju-grada-budve/).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen + 16 =