Aprilski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta

April će u Crnogorskom narodnom pozorištu obilježiti svečano otvaranje adaptirane Scene Studio premijerom predstave “Smrt i djevojka” Arijela Dorfmana u režiji Gorana Bulajića.

Scenografkinja predstave je Anka Gardašević, kostimografkinja Jelena Đukanović, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović. U predstavi igraju: Julija Milačić, Miloš Pejović i Dragan Jovičić.

Predstava će premijerno biti izvedena 17.  aprila na Sceni Studio, a na repertoaru je i 18. aprila.

Aprilski repertoar CNP-a čine i predstave: “Ekvinocijo”, u režiji Ivice Kunčevića, “Očevi su grad(ili)” Borisa Liješevića, “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, u režiji Luke Kortine, “Ženidba” reditelja Egona Savina, “Čekajući Godoa”, u režiji Diega De Bree, “Istraga” u režiji Stefana Sablića, “Samoubica”, u režiji Veljka Mićunovića, “Bure baruta” u režiji Dejana Projkovskog i “Don Žuan”, u režiji Ane Vukotić.

Predstava “Urnebesna tragedija” Dušana Kovačevića u režiji Veljka Mićunovića biće jubilarni 50. put izvedena na Velikoj sceni u četvrtak 11. aprila.

Kraljevsko pozorište Zetski dom gostovaće na Velikoj sceni  6. aprila  sa predstavom  “Pobuna mornara” u režiji Diega de Bree. Predstava je rađena po tekstovima “Kotorski mornari” Fridriha Vulfa i “Četvrti ugao” Radoslava Rotkovića.

U okviru programskog segmenta Cinema Studio  premijerno u Podgorici biće prikazana dva filmska ostvarenja koja su nominovana za najbolji film na prošlogodišnjim Evropskim filmskim nagradama, a nagrađena su i na Kanskom festivalu. Italijanski film “Dogman”, proslavljenog autora Matea Garonea na repertoaru je 8. i 9. aprila, a belgijski film „Djevojka“, reditelja Lukasa Donta 22. i 23. aprila, u 20.30 sati na Sceni Studio.

Na Velikoj sceni CNP-a, 24. aprila, premijerno će biti izveden balet „Krik“, u produkciji  baletske trupe „Ballo“.  „Krik“ je autorski projekat Tamare Vujošević Mandić i Slavke Nelević na muziku Kevina MekLeoda, koji opisuje međuljudske odnose koje često karakterišu netolerancija, samoživost i nasilje. Otvoreno i direktno, kroz pokret i ekspresiju oslikan je ljudski nagon za potčinjavanjem, postepeno gradiran ka neminovnom uništenju onog drugog – žrtve.

Crnogorski simfonijski orkestar nastupiće na Velikoj sceni CNP-a u ponedjeljak 15. aprila, pod dirigentskom palicom Grigorija Kraska. Na programu su djela A. Perunovića, P. I. Čajkovskog i E. Elgara.

INTERAKCIJA – SVIJET UMJETNIČKIH PROFESIJA

U saradnji sa studijskim programom Drama i pozorište Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, CNP organizuje Interakciju – novi programski segment koji ima za cilj animaciju mladih za svijet umjetničkih profesija u polju dramskih umjetnosti. Program u formi predavanja, radionica, debata i konferencija okuplja umjetnike i autore unutar akademske i stručne zajednice iz Crne Gore i regiona.

Ovim projektom CNP i FDU svoju višedecenijsku saradnju žele da otvore za javnost,  sa idejom da program Interakcija: Svijet umjetničkih profesija postane redovna djelatnost u cilju zajedničkog obrazovnog programa za mlade i publiku.

Prva Interakcija na temu„Drama i pozorište – pisati za pozorište“ biće održana 23. aprila u Crnogorskom narodnom pozorištu.

KLIKNITE ZA UVEĆANI PRIKAZ PROGRAMA