Autorke u fokusu – na petoj LiTeritoriji


Peto izdanje LiTeritorije, regionalnog književnog festivala KIC-a „Budo Tomović“, održaće se u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto” od 3. do 5. septembra.

              Programi će se odvijati u dvorištu Galerije Rista Stijovića od 21h.

              Ovogodišnje izdanje, pod nazivom „Autorke u fokusu“, biće posvećeno spisateljicama i njihovom stvaralaštvu, a baviće se ovom temom kroz više aspekata: u književnom kontekstu i u pogledu položaja i uloge žena pisaca na savremenoj književnoj sceni.

               Gošće su spisteljice različitih generacija, afirmisane kao značajne autorke savremene književne scene, kao i kantautorke, urednice i teoretičarke književnosti. U okviru glavnog programa 3. septembra kroz razgovor i čitanja predstaviće se spisateljice Senka Marić, Dragana Mokan i Dragana Tripković, a 4. septembra Tea Tulić, Marija Dragnić, i Ljubica Pupezin – urednica izdavačke kuće „Štrik“. Programe će moderirati književni kritičar Vladimir Arsenić.

              Treće večeri festivala biće predstavljena knjiga Marjane Đukić „Proizvodnja literarnih vrijednosti“, a sa autorkom će govoriti teoretičarka književnosti Jelena Knežević i pisac Vasko Raičević. U okviru pratećeg programa nastupiće i pjesnikinja Barbara Delać i kantautorka Sara Renar, zajedničkim multimedijalnim projektom „Gdje smo ovo, pričaj mi“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen − 4 =