Bar – Manifestacije “Street in art” pod nazivom “Razgovor sa slikarkom/slikarom”


Na jednom od najznačajnijih urbanih stjecišta Bara, u ulici Maršala Tita tokom subote 10. jula, sa početkom u 09:00, biće održana cjelodnevna izložbena manifestacija pod nazivom „Street in art“ (Ulica u umjetnosti), izjavio je za portal Feral.bar poznati barski i crnogorski građanski aktivista Neđeljko Necko Đurović, PR i organizator ovog događaja.

Prema njegovim riječima, ovaj kulturni događaj osmislio je i inicirao slikar  Vladimir Iličković, i on u sebi “objedinjuje više segmenata, od kojih je najzačajniji onaj koji ističe potrebu zajedničkog angažovanja afirmisanih likovnih stvaralaca sa područja opštine Bar”.

-Idejni pokretač projekta rukovodio se namjerom da objedini prostor, za kojeg vezujemo svoja sjećanja, sa umjetnošću. Ovim neobičajnim pristupom, autor ovog projekta likovnoj kreaciji daje izazovniju formu predstavljanja, a time omogućuje i njen novi doživljaj za ljude koji nas okružuju.

Kao čest učesnik i pomni pratilac kulturnih dešavanja, Iličković je smisao stvaraoca uvijek dovodio u spregu sa ljubavlju i pitanjem koliko možemo usloviti poboljšanje našeg okruženja.

Zato se i ova manifestacija, koja ima namjeru da postane kompleksnija u svom sadržaju i po dužini trajanja, održava pod sloganom – Barski slikari Baru-dodao je Đurović.

On je dodao da je veoma upečatljivi logo Street in art dizajnirao akademski slikar i primjenjeni grafičar Jovan Jerkov.

-Za ovo objedinjavanje umjetničke kreativnosti grada pod Rumijom nije slučajno izabrana jedna od najstarijih gradskih ulica.

Ova izrazito skladno uređena urbana zona, sa veoma dinamičnim protokom ljudi i prepoznatljivim djelatnostima, poslužiće i kao prostor na kome će likovni stvaraoci Bara demonstrirati mogućnost uzajmnog postojanja i užurbane svakodnevnica i ljepote koju pružaju crtež i skulptura.

Prva kolektivna izložba na javnom prostoru Bara posjetiocima će omogućiti da vide radove preko osam izlagača, dok će objava njihovih imena, odnosno razgovor predstavnika medija sa njima biti održan u bašti lokala Dublin Pub-a „tačno u podne“.

Svoje impresije o ovom događaju medijima će saopštiti i gosti manifestacije koji će biti iz reda poznatih ličnosti našeg javnog života.    

Pored Dublin Pub-a, kao krovnog pokrovitelja manifestacije, ugostiteljski objekti Macchiato  i Brick, odnosno poslastičarnica Tre sorelle, kao i filijale banaka NLB, CKB i Prve banke ustupili su svoje izloge i pripadajuće površine za isticanje umjetnina i organizatorima pružili svu neophodnu logističku podršku-zaključio je Đurović. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × 2 =