Bečići – Dvije izložbe likovnih radova

 

ArtPress Budva - logo

 

U organizaciji NIP ART-PRESS iz Budve, u hotelu QUEEN of MONTENEGRO u Bečićima, u petak, 30. oktobra 2015. godine biće otvorene dvije izložbe i to:

20h
– Zajednička izložba 11 učesnika, tradicionalne 11-te Međunarodne likovne kolonije
20,30h
– Samostalna izložba slika, akademske slikarke Ivane Bjelice

 

Zajednička izložba 11 učesnika, organizuje se nakon 10 dana rada umjetnika u okviru 11-te Međunarodne likovne kolonije, koja se odvijala u poznatom bečićkom hotelu QUEEN of MONTENEGRO.

U predivnom ambijentu, koji je poslednjih desetak godina postao poznato mjesto okupljanja, renomiranih akademskih slikara iz zemlje, regiona i svijeta, proteklih deset dana, družili su se i stvarali: Katarina i Olga Đorđević iz Niša (Srbija), Anita Parlov i  Igor Modrić iz Zagreba (Hrvatska), Gabriela Afarzik iz Njemačke, Ethem Bajmak iz Instambula (Turska), Dijana Rudokina iz Litvanije, Dejan Milivojević iz Jagodine (Srbija), Mišo Vemić iz Nikšića (Crna Gora) i Milutin Obradoović iz Bijelog Polja (Crna Gora), saopštio je u ime organizatora, novinar i publicist Ranko Pavićević.

Zajedničku izložbu slika, učesnika 11-te Međunarodne likovne kolonije u hotelu Queen of Montenegro u Bečićima, otvoriće, poznati turski slikar Ethem Bajmak iz Instambula.

 
***

Iste večeri otvara se samostalna izložba slika, akademske slikarke Ivane Bjelice iz Novog Sada.

Umjetnica će se predstaviti sa 15 radova galerijskog formata, rađenih u tehnici ulje i akrilik na platnu, sa motivima Mediterana.

Ivana Bjelica je diplomirala na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Milana Blanuše.

Do sada je imala 20 samostalnih i preko 100 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a bila je učesnik i brojnih međunarodnih likovnih kolonija.

Radovi joj se nalaze, u  mnogim privatnim kolekcijama, galerijama i muzejima u zemlji i  inostranstvu.

Samoostalnu izložbu akademske slikarke Ivane Bjelice iz Novog Sada, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, koja će biti otvorena do 15. novembra, otvoriće rukovodilac galerije, novinar i publicista Ranko Pavićević.