Bečići – Izložba karikatura Luke Lagatora

 

 

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u poneđeljak, 20. marta 2017. godine, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima u 19 sati, biće otvorena izložba karikatura, poznatog crnogorskog karikaturiste LUKE LAGATORA  sa Cetinja. Lagator će se predstaviti, sa 20 radova, koji su poslednjih godina, nagrađeni širom svijeta, u konkurenciji najvećih majstora karikature na planeti,  a biće izloženi, prvi put u Crnoj Gori, saopštio je ime organizatora, RANKO PAVIĆEVIĆ, rukovodilac galerije QUEEN u Bečićima.  – Riječ je o izboru radova, koji na najbolji način, predstavljaju širok opus ovog umjetnika, koji spada u svjetski vrh karikature, kazao je Pavićević.

LUKA LAGATOR je do sada imao, 27 samostalnih izložbi karikature u zemlji i inostranstvu.  Objavio, preko šest hiljada radova u  raznim časopisima i festivalima u svijetu, a dobitnik je i brojnih domaćih svjetskih nagrada. Dva puta je proglašavan za karikaturistu godine u bivšoj Jugoslaviji, a za svoj dugogodišnji rad, dobitnik je i  najviše državne Trinaestojulske nagrade.

Izložbu karikatura Luke Lagatora u galeriji QUEEN u Bečićima, otvoriće poznati crnogorski karikaturista  DARKO DRLJEVIĆ, dok će dogadjaj uveličati kantautor  MARINKO  PAVIĆEVIĆ, saopštemo je iz budvanskog ART PRESS-a. 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × two =