Bedem fest i “Bunker” – Zvanična objava uspješne saradnje

 

Niksic - Bedem 7

 
 

Bedem fest i nikšićki bendovi iz udruženja “Bunker” nastavljaju višegodišnju uspješnu saradnju.

Zajednički imenitelj djelovanja ovih dvaju organizacija je platforma naslonjena na alternativno-kreativni i stvaralački rad, kao svojevrstan “bunker” ili “bedem” od neukusa i komercijalizacije…

Zvanična objava saradnje planirana je za 09.maj Dan pobjede, koji se ove godine u Evropi obilježava kao 70 godina od završetka II svjetskog rata. što je u kontekstu ovogodišnjeg slogana šestog izdanja Bedem festa „Mir, brate, mir“.

„Biće to sjajna prilika da izrazimo poštovanje prema žrtvama svih ratova, i da ujedno pozovemo sve ljude da poštuju mir kao univerzalnu vrijednost, koja je ugrožena, obzirom da smo u prilici da iz različitih krajeva svijeta odsluškujemo vapaje mnogih“ stoji u saopšenju ovih organizacija.

Istovremeno će to biti povod da se „ozvaniči“ početak rada NVU „Bunker“ kojeg čine članovi nikšićkih bendova okupljenih oko ideje da zajedničkim snagama, kroz različite aktivnosti, doprinesu razvoju i afirmaciji alternativne kulture i svakog oblika kreativnog izražavanja, stvore bolje uslove za autorsko stvaralaštvo u sopstvenoj produkciji.

Bogat i raznovrstan program će se realizovati kroz različite performanse tokom dana, dok će centralni događaj ipak biti svirka bendova iz udruženja „Bunker“ na maloj sceni nikšićke Tvrđave, kao svojevrsna prednajava ovogodišnjeg Bedem festa i predstojećih aktivnosti NVU “Bunker”.

„Nikšićki bendovi, kao i mnogobrojni volonteri će uvijek imati posebno mjesto, obzirom na činjenicu da su uz njihovu pomoć postavljeni jaki temelji Bedem festa, a sa druge strane, Bedem fest je uvijek u prvom planu promovisao kreativnost i autorski rad nikšićkih bendova, uostalom, za većinu od njih se može reći da su djeca Bedema, ističe Petar Šundić, izvršni direktor festa.

Niksic - Bedem“Razmišljajući o lokaciji promocije rada NVU „Bunker“, Bedem je bio nekako logičan izbor, budući da je i sam Bedem fest rastao i razvijao se uz nevjerovatan entuzijazam i doprinos nikšićkih bendova. Ako imamo u vidu da je Nikšić grad sa dva festivala, velikim brojem bendova koji konstantno rade, koji već godinama, neki i decenijama, iz ničega stvaraju nešto, možda je konačno vrijeme da se bendovima pruži podrška koju zaslužuju i koja se ne završava na lijepim riječima hvale i tapšanju po ramenima. Isto važi za sve mlade ljude ovog grada, koji se bave bilo kakvom vrstom kreativnog izražavanja, a nemaju uslova da na adekvatan način to predstave.” ističe Vladimir Perišić, izvršni direktor NVO “Bunker”.

Zvanična najava programa sa konkretnim sadržajima i partnerima biće objavljena naknadno.

Prvi Bedem fest, podsjećanja radi, započeo je sinergijom inicijatora Petra Šundića, i članova nikšićkih bendova okupljenih oko ideje “Tribute Ekv-u”.
Iz organizacije Bedem festa najavljuju brojna iznenadjenja za ovu godinu, koja će se objavljivati prema utvrdjenom dinamičkom planu aktivnosti.

Udruženje “Bunker” čine bendovi: Nagual, Off Duty, Punkreas, PPG, Manitou, Podroom, Mangrov, Gomila nesklada, Willie and the Groundskeepers, a vrata su otvorena svim novim snagama, kako bendovima, tako i pojedincima.