Beograd – KONKURS “SATIRA FESTA 2013

 

Beogradski aforisticarski krug 445

 
 

Upravni odbor Beogradskog aforističarskog kruga raspisuje Konkurs za učešće i dodelu nagrada na jedanaestom Međunarodnom festivalu humora i satire „Satira festu 2013″, koji će biti održan u Beogradu 11. oktobra 2013.

Autori iz Srbije i inostranstva mogu slati svoje radove, potpisane imenom i prezimenom (uz navođenje podataka za kontakt), do 15. septembra 2013, na sledeću adresu elektronske pošte:

satirafest@gmail.com

     Na konkurs se šalju:

    – aforizmi (do 30 aforizama);

  – satirične priče (do tri priče, uz uslov da priče budu do dve stranice formata A4, s uobičajenim proredom veličinom fonta 12);

    – satirične pesme (do tri pesme, do jedne stranice po pesmi)

S obzirom na to da “Satira fest” predstavlja publici i javnosti novije satirično stvaralaštvo, šalju se isključivo objavljeni i neobjavljeni radovi napisani posle prošlogodišnjeg „Satira festa“, održanog u oktobru 2012. godine.

Umetnički savet manifestacije u sastavu: Aleksandar Baljak (predsednik), Vitomir Teofilović, Dušan Puača, Jovo Nikolić, Slobodan Simić, Milan Beštić, Aleksandar Čotrić, Bojan Ljubenović i Vesna Denčić (članovi), izabraće aforizme, priče i pesme i odrediti učesnike na književnoj večeri, koja će biti održana u sali gradske opštine Stari grad u Beogradu.

Autoru najboljeg aforizma, izgovorenog na manifestaciji, pripašće tradicionalna nagrada “Vuk Gligorijević”, a priznanja će biti dodeljena autorima  najbolje satirične priče i pesme.

Nagrade se sastoje iz plakete i novčanog iznosa.

Pozivaju se pojedinci i institucije da predlože autore i obrazlože predloge, za nagradu “Satira festa”, za ukupan doprinos srpskoj satiri.

Zaslužnim autorima i prevodiocima iz inostranstva biće dodeljeno priznanje „Zlatni krug”, za afirmaciju srpske satire u svetu.

Organizator „Satira festa 2013“  je Beogradski aforističarski krug, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Kancelarija Vlade Republike Srbije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i Gradska opština Stari grad.

Dodatne informacije mogu da se dobiju obraćanjem na adresu: satirafest@gmail.com

                                                                                                 UPRAVNI ODBOR
                                                  BEOGRADSKOG AFORISTIČARSKOG KRUGA