Big Bend “Vasa Pavić” za sve ljubitelje džez i funk muzike na „Ljetopisu“


Bar, 22. septembar 2020.

– Četrnaestočlani sastav Big Bend „Vasa Pavić“ nastupiće u srijedu, 23. septembra, od 21h, na ovogodišnjem „Ljetopisu“, kao dio muzičke selekcije koju potpisuje Aleksandra Vojvodić Jovović. U slučaju padavina koncert će se, umjesto pred Dvorcem kralja Nikole, održati u sali Doma kulture gdje će svi ljubitelji džez i funk muzike uživati u numerama kao što su: Welcome to the jungle, Crazy train, Gimme some lovin’, Ain’t no sunshine, Mercy, mercy, mercy i druge.

Nedavno osnovan Big Bend, sastavljen od profesora Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ iz Podgorice i mladih muzičara, prvi je orkestar te vrste u Crnoj Gori zahvaljujući kojem naša publika može da čuje muziku koja je uobičajena za ovakve sastave: rok kavere, poput pjesama Ozi Ozborna, zatim ritam i bluz kao i džez standarde u big bend formatu.

Raznovrstan repertoar, pred barskom publikom, izvešće: Jelena Strunjaš, Milena Konatar (flaute), Milena Kankaraš (klarinet), Stefan Pavićević (alt. saksofon), Milutin Barbul (tenor saksofon), Meša Kerović, Dario Maršić (tromboni), Sara Lakičević, Sava Rajković, Bojan Drobnjak (trube), Enes Tahirović (klavir), Šule Jovović (bas gitara), Maša Tulić (horna) i Slaven Ljujić (bubanj).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 3 =