Budva – Izložba dječijih radova „Ljepota različitosti kroz kontinente“

У организацији Народне библиотеке Будве и вртића „Мој Свијет“  који води психолошкиња Нада Божовић, у петак, 1.марта 2019., од 18 до 20 сати у холу Академије знања биће отворена изложба дјечијих радова под називом „Љепота различитости кроз континенте“.

Радом у групама прилагођеним узрасту дјеце, кроз драматизацију, радионице за фину и крупну моторику, кроз музику, плес, говорно-језичке и математичке активности настала је тема „Љепота различитости кроз континенте“. Учењем и упознавањем са начинима како људи из различитих крајева свијета, од Европе, преко Африке, Азије и Америке, виде, изражавају и врједнују  стваралаштво и умјетност настала је истоимена изложба.

Шкотски килт, германске руне, бабушке, афричка племена, индијска божанства, јапански змајеви, индијански вигвам и прегршт осталих обиљежја која симболишу стварање и представљају умјетност народа били су инспирација у раду са дјецом и настајању изложбе.

У име васпитно-образовне установе „Мој Свијет“ изложбу „Љепота различитости кроз континенте“ отвориће психолошкиња Нада Божовић, а на ју-тјуб каналу вртића биће постављен видео материјал о настајању и припреми саме изложбе.