Budva – Izložba Nataše Drešić

 

 

 

U poneđeljak 12. juna 2017. godine u 20.00 časova, u Modernoj galeriji u Starom gradu u Budvi, otvara se izložba dipl.grafičarke Nataše Drešić.

Nataša Drešić je rođena 1987.godine. Osnovne i specijalističke studije završila je 2016. na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, na grafičkom odsjeku u klasi prof. mr Anke Burić. Tokom 2015. godine bila je na studijskom putovanju na Ecole Superieure d’Art de Lorraine u Metz-u, Francuska. Dobitnica je brojnih stipendija i priznanja, među kojima je i stipendija CANU za podsticanje umjetničkog podmlatka Crne Gore za 2017.godinu. Izlagala je samostalno na Cetinju i u Mecu kao i na brojnim kolektivnim izložbama. Učestvovala je u radu brojnih radionica.

Istoričarka umjetnosti Milica Radulović je, između ostalog, o stvaralaštvu Nataše Drešić zapisala: „ …Prihvatajući i razumijevajući svu specifičnost i delikatnost grafike kao medija, u smislu jedinstvenosti njenog poimanja kao umjetnosti multioriginala, grafičarka Nataša Drešić svoj stvaralački izraz kreira njegujući i poštujući ono primarno shvatanje grafičke posebnosti, poniklo iz naslijeđa njene viševjekovne tradicije, koje podrazumijeva strpljivu i predanu posvećenost zahtijevnim tehničkim procesima litografije, algrafije ili serigrafije. U aktuelnom vremenu modernih tehnologija, brzog umnožavanja i masovne produkcije, takav pristup grafičkom djelu sve više postaje izuzetak, naročito u generaciji mlađih umjetnika kojima autorka pripada, pa u tom smislu posmatrano njeno djelo dobija još jednu nijansu ozbiljnosti u odnosu prema cjelokupnom procesu stvaranja.“

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 4 =