Budva – Izložba skulptura vajara Rajka Sušića

 

 

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u galeriji hotela ADRIA u Budvi, u subotu, 5. maja 2018. godine, u 20 sati,  biće otvorena samostalna izložba skulptura, poznatog crnogorskog vajara RAJKA SUŠIĆA iz Nikšića.

Kroz kreativnu prizmu osobenog likovnog rukopisa, Sušić će se ljubiteljima umjetnosti, predstaviti, sa 15 tematski raznovrsnih skulptura, rađenih u metalu (gvožđu), pod nazivom, “Doživljena refleksija u skulpturi”, saopštio je organizator i rukovodilac galerije, novinar i publicist Ranko Pavićević.

Rajko Sušić je diplomirao vajarstvo, na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Pavla Pejovića, gdje je i magistrirao kod istog profesora 2008. godine.  Imao je veliki broj zajedničkih i samostalnih izložbi u zemlji i svijetu.  Izlagao je, u Nikšiću, Podgorici, Herceg Novom, Tivtu, Mojkovcu, Danilovgradu, Mladenovcu, u Švajcarskoj, Norveškoj i drugim zemljama.

Dobitnik je brojnih nagrada, kao što su: nagrada Studentskog kullturnog centra, nagrada Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, glavna nagrada na izložbi “Mlada crnogorska umjetnnost, nagrada za skulpturu Nikšićkog likovnog salona i drugih.

Živi i  stvvara u Nikšiću, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.