Budva – Izložba slika Lidije Nikčević

 

 

U organizaciji NIP ART PRESS uz Budve, u petak, 1. decembra 2017.godine, u 19 sati, u galeriji hotela ADRIA u centru Budve, biće otvorena samostalna izložba slika, akademske slikarke LIDIJE NIKČEVIĆ IZ NIKŠIĆA.

Umjetnica će se ljubiteljima umjetnosti predstaviiti sa 16 radova većeg i galerijskog formata, rađenih u tehnici akrilik na platnu.

Lidija Nikčević je završila Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora  Branislava Sekulića 2015. godine, a trenutno je na magistarskim studijama na istom Fakultetu u klasi profesora Ratka Odalovića.

Do sada je imala šest samostalnih i više kolektivnih izložbi, a dobitnica je niza nagrada i priznanja, među kojima su: Studentska nagrada Opštine Nikšić, za izuzetan uspjeh u studiranju, godišnja nagrada Fakulteta likovnh umjetnosti na Cetinju, plaketa Univerziteta Crne Gore, za najboljeg studenta iz oblasti umjetnosti, nagrada prijestonice Cetinje za izuzetan uspjeh u studiranju i ostale.

Samostalnu izložbu slika, akademmske slikarke Lidije Nikčević iz Nikšića, koja će u galeriji hotela ADRIA u Budvi, biti otvorena do 15. decembra, otvoriće rukovodilac galerije, novinar i publicista RANKO PAVIĆEVIĆ, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.