Budva – Izložba slika Mirka Dragovića


U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u srijedu, 6. novembra 2019. godine, u 20 sati, u galeriji budvanskog hotela ADRIA, biće otvorena samostalna izložba slika pod nazivom “LAVIRINT DUŠE”,  akademskog slikara MIRKA DRAGOVIĆA iz Podgorice.

Umjetnik će se ljubiteljima slikarstva predstaviti sa dvadeset slika galerijskog formata, radjenih u tehnici akril na platnu.

Mirko Dragović je rodjen 1980. godine u Priboju u Srbiji. Roodom je iz Dragovića Polja iz Gornje Morače u Opštini Kolašin.

Srednju Likovnu školu “Petar Lubarda” na Cetinju, završio je 1999. godine, a Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju, u klasi profesora Marka Musovića 2004. godine.

Član je Udruženja Likovnih umjetnika Crne Gore. Imao je više kolektivnih i 12 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi, stvara i radi kao pedagog  u Podgorici.

U muzičkom programu predstaviće se mladi talenat Matija Molčanov iz Budve, a izložbu će otvoriti novinar i publicista Ranko Pavićević. Samoostalna izložba akademskog slikara Mirka Dragovića, biće otvorena u galeriji hotela ADRIA i Budvi, do 20. novembra, saopštio je budanski ART PRESS.     

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 5 =