Budva – Književno muzički program “Paštrovski book & roll”

 

 

 

Književno-muzički program „Paštrovski book & roll“ – promocija knige „Malo nam za sreću treba“ autora Vladimira Jovanovića, održaće se u nedjelju, 13. avgusta 2017. godine, s početkom u 20 časova i 30 minuta u budvanskoj Modernoj galeriji. Tom prilikom, Nenad Jovanović (grupa „Lutke“ iz Beograda) će izvesti nekoliko autorskih numera, a sa autorom će o romanu razgovarati Đorđe V. Gregović, književnik iz Budve.

 

 

BIOGRAFIJA

Vladimir Jovanović, (1967), autor jedinstvenog urbanog senzibiliteta i rokenrol energije. Objavljuje od 2011. kada su se u književnoj javnosti pojavile njegove kratke priče u zbirkama Antidepresiv i Recepti za srećan život. Godine 2015. iz štampe mu izlazi i debi-roman Malo nam za sreću treba – pomalo nostalgična, generacijska pripovijest o našim nadanjima, razočaranjima i očekivanjima, pisana u prvom licu u duhu savremene, pulsirajuće, evropske, ispovjedne proze, natopljene gradskim humorom, glasnom muzikom i zaraznim optimizmom.

Sarađuje sa brojnim alternativnim kulturnim portalima i priprema novi roman i zbirku kratkih priča. Živi i radi u Beogradu i Svetom Stefanu.

 

KRATAK SIŽE ROMANA

Miloš Krstić je „jedan od nas“, nezaposleni ulični filozof opšte prakse, na pragu pedesetih, bivši panker, neobaviješteni optimista i neprilagođeni  tragač za hepiendom.  Rodni grad mu izgleda neprepoznatljivo, najbolji prijatelj mu je na rubu nervnog sloma, za roditelje je još uvek jedno veliko dijete, a žena i ćerka se trude da ga razumiju,  čak i kad se istetovira ili počne da piše tekstove za narodnjake.

Ponekad mu se učini da je život  tele-šop i da je svijetlo na kraju tunela, ustvari brzi voz sa jednim, neispravnim farom.

Ali, samo ponekad!

Da li je moguće da sreća zaista stanuje u našoj ulici, a nije nam nikad palo na pamet da joj pozvonimo na vrata?

Uskočite u vožnju roler-kosterom,  započetom u zbirkama – „Antidepresiv“ i „Recepti za srećan život“.

 

O NENADU JOVANOVIĆU

(specijalnom gostu, koji će na promociji izvesti nekoliko svojih numera)

Autor je osnivač i kreativni pokretač grupe „LUTKE” iz Beograda, koji oživljava zvuk nekih davno zaboravljenih vremena i pod jakim uticajem bendova iz 60-ih godina, power pop-a, punk rock-a, new wave-a i mod kulture. Postava je do sada snimila četiri albuma. Prvi je bio 1995. „MODERAN SVET”, 1997. uslijedilo je izdavanje albuma „POLYESTER”, a poslije pauze od skoro deset godina i album  „FONTANELA” 2007. godine.

Posljednji album „SPIRALNI SNOVI” je završen krajem 2012 godine. Najveći hitovi sa albuma su pjesme „Živi ovaj dan”,  „Poslednji put” i obrada pjesme Lea Martina „Laku noć draga”…

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 + 12 =