Budva – Književno veče, Hadži Bogoljuba – Bobana Velimirovića PodgoričaninaPovodom pedeset godina rada i stvaralaštva, u organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u srijedu, 12. decembra 2018. godine, u 19 sati, u press centru budvanskog hotela TRE CANNE, biće održano Književno veče, Hadži Bogoljuba – Bobana Velimirovića Podgoričanina.

O njegovom književnom djelu govoriće, novinar i pisac SAVO GREGOVIĆ i novinar i publicista RANKO PAVIĆEVIĆ, dok će izvode iz svojih knjiga, govoriti sam autor.

Velimirović piše za djecu i odrasale, poeziju, prozu, aforizme, anagrame i epigram, a do sada je objavio šest knjiga. Član je Udruženja književnika Crne Gore.
Zastupljen je u lektiri za đecu, brojnim antologijama, radio i televizijskim emisijama, a saradjuje sa brojnim novinama i časopisima. Učesnik je brojnih književnih manifestacija i festivala.
Na Jugoslovenskom festivalu haiku poezije 240 autora iz zemlje i svijeta sa oko 4.000 pjesama, dobitnik je prve nagrade, što znači, da je laureat, koji je prvi i jedini Crnoj Gori, donio ovo prestižno priznanje.
Jedan je od pokretača kulturne manifestacije “Dani Marka Miljanova”, a zahvaljujući njegovoj inicijativi, jedna od najljepših ulica u Podgorici, dobila je ime “Dječija ulica”, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.