Budva – Književno veče Nikole Nikolića

 

 

U organizaciji JU Narodne biblioteke Budve u poneđeljak, 18.juna 2018. godine, sa početkom u 20h biće priređeno Književno veče Nikole Nikolića, autora iz Podgorice. Kroz razgovor o zbirci priča Atakama, ali i o njegovim romanima, kao i odlomcima iz djela, publika će biti u prilici, ko već nije, da upozna ovog mladog stvaraoca. Sa autorom će razgovarati Stanka Stanojević.

Nikola Nikolić je rođen 1989. godine u Podgorici. Završio je Fakultet političkih nauka. Na istom fakultetu odbranio je magistarsku tezu o kvislinškim režimima. Piše romane, priče i eseje.

Objavio je dva romana: „Čvor“ (Studio Mouse, 2011) i „Meandar“ (Nova knjiga, 2014), kao i zbirku priča „Atakama“ (Nova knjiga, 2016). Kourednik je knjige „Ko je ko u dijaspori Crne Gore – nauka“ (Centar za iseljenike, 2013). Priče objavljuje u crnogorskim i regionalnim časopisima. Piše književne prikaze za portal Glif, a autor je i bloga na portalu Vijesti.

Dobitnik je nagrade „Bihorska Venera“ za kratku priču. Priče su mu prevođene na albanski jezik. Umjetnički je direktor Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja.

Književno veče Nikole Nikolića biće održano u prostorijama Narodne biblioteke Budve.