Budva – Književno veče Radoslava Gardaševića i Radula Rakočevića


U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u press centru budvanskog hotela TRE CANNE, u četvrtak, 17. oktobra 2019. godine, u 20 sati, biće održano književno veče nikšićkih pjesnika RADOSLAVA GARDAŠEVIĆA I RADULA RAKOČEVIĆA.  Oni će ljubiteljima književnosti govoriti poziju iz svojih novih knjiga i odgovarati na pitanja posjetilaca, a o njihovom stvaralaštvu, govoriće novinar i publicista  RANKO PAVIĆEVIĆ, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.

Radislav Gardašević je prvu pjesmu objavio, kao student književnosti u Nikšiću, a prvu knjigu poezije ”DA OSTVARIM SAN”, objavila mu je podgorička Pobjeda.  Za knjigu poezije “PREGRŠT NESANICE”, dobio je književnu nagradu “Mirko Banjević”.

Član je Udruženja književnika Crne Gore i jedan od osnivača Književne zajedinice “Mirko Banjević” u Nikšiću. Radule Rakočević je studirao književnost u Nikšiću i Novom Sadu.  Objavio je knjigu poezije “TRAGOM SLUTNJI MOJIH”, koja je kod čitalačke publike bila izuzetno primljena.  Mišljenja je, da je dovoljno, da pjesnik objavi, jednu knjigu poezije, iako mu je u pripremi za štampu, zbirka poezije “PONOĆNA BALADA”.  Jedan je od osnivača Književne zajednice “Mirko Banjević” u Nikšiću, a član je i Udruženja književnika Crne Gore, javio je budvanski ART PRESS.                       

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four + nine =