Budva – Pomocija knjige “Informbiro u Crnoj Gori”


U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u press centru budvanskog hotela TRE CANNE, u subotu, 9. novembra 2019. godine, u 20 sati, biće promovisana knjiga pod nazivom INFORMBIRO U CRNOJ GORI, poznatog beogradskog novinara i publiciste DRAGANA RADEVIĆA.

Knjigu je 2018. godine objavila Književna zadruga Srpskog nacionalnog  savjeta u Podgoarici, a govori o vremenu patnje, bola i bratoubistva u Crnoj Gori i vartolomejskoj noći, koja je započeta u proljeće 1948. godine, saopštio je budvanski ART PRESS.

O knjizi Dragana Radevića u Budvi, govoriće, akademik ZORAN LAKIĆ, publicista JOVAN MARKUŠ, novinar i publicista RANKO PAVIĆEVIĆ i autor.

Dragan Radević je rodjen u Budimlji u Crnoj Gori. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.  Bio je urednik brojnih studentskih i omladinskih  listova. Urednik “Borbe” i “Politike”, komentator Televizije Beograd, glavni urednik i direktor novosadskog “Dnevnika”.

Bio je glavni urednik i generalni direktor “Filmskih novosti” u Beogradu i glavni urednik “Glasa Crnogorca” u Podgorici, osnivač i glavni urednik  “Glasa Vasojevića” itd.

Dobitnik je najznačajnijih novinarskih priznanja Udruženja novinara Srbije i aveza novinara  Srbije i Crne Gore, medju kojima je i nagrada za životno djelo.

Autor je knjiga: “Bratoubilački rat”, “Od Gazimestana do agresije”, “Takvog ga znam”, “Prvih 25 godina” i “Radevići iz Vasojevića”, javio je budvanski Art Pres. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 4 =