Budva – Potpisivanje protokola o saradnji tri biblioteke

 

 

Povodom obilježavanja Dana Opštine Budva u srijedu, 22.novembra 2017. godine, u 17 sati biće potpisan protokol o saradnji tri biblioteke, tzv. “Tri B” i  to između Univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković” iz Beograda, Narodne i univerzitetske biblioteke iz Banja Luke i Narodne biblioteke Budve.

Nakon toga, u holu Akademije znanja u Budvi uslijediće otvaranje izlozbe “Šekspir i Servantes” čiji je priređivač Aleksandar Jerkov, kao i otvaranje  izložbe “Petar Kočić” u prostoru Narodne biblioteke Budve u istoj zgradi, koju je priredila Ljilja Petrović Zečić.

Sjutradan, u četvrtak, 23. novembra u 18 sati povodom potpisivanja Protokola o saradnji tri biblioteke, biće upriličen pjesnički matine u okviru kojeg će učestvovati pjesnici: Dragan Jovanović Danilov, Živorad Nedeljković, Radoslav Milišević, Ružica Komar, Stanka Rađenović Stanojević i Bećir Vuković. Program će se odvijati u prostoru Narodne biblioteke Budve.

Nakon pjesničkog matinea, takođe u prostoru Narodne biblioteke biće organizovano književno veče Gorana Petrovića na kojem će govoriti prof.dr Aleksandar Jerkov i autor.