Budva – Predstavljanje knjige “Igrati svoj život” Božidara Bonje Ivanovića

 

 

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u petak, 15. septembra 2017. godine, u 20 sati, u press centru hotela Tre canne u Budvi, biće predstavljena knjiga pod nazivom: IGRATI SVOJ ŽIVOT, poznatog crnogorskog i jugoslovenskog šahovskog velemajstora, BOŽIDARA BONJE INANOVIĆA, čiji su izdavači: Obodsko slovo iz Podgorice, Štampar Makarije iz Beograda i Hercegovina izdavaštvo iz Trebinja.

Pored autora, o knjizi Božidara Ivanovića u Budvi, govoriće: primarijus doktor Slobodan Radonjić, specijalista za oralnu hirurgiju iz Podgorice, doktor Ljubo Živković, internista-kardiolog iz Bara, inače internacionalni šahovsko majstor i Ranko Pavićević, novinar i publicist iz Budve.

Ivanović se ozbiljnije posvetio šahu, 1969. godine, poslije osvajanja titule šahovskog majstora, a pobjedom na Međunarodnom turniru u Baru 1977. godine, postaje prvi crnogorski velemajstor. Višestruki je prvak Crne Gore i Jugoslavije.  Sa nacionalnim timom SFRJ, osvojio je dvije srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 1984. i   Svjetskom, 1989. godine.  Ivanović je pobjednik četrnaest turnira u zemlji i inostranstvu.  Uspješno je igrao, sa najpoznatijim imenima svjetskog šaha, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × one =