Budva – Promocija knjige “KUBA, KASTRO I JA”

 

 

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u press centru hotela TRE CANNE u Budvi, u petak, 8. juna u 20 sati, biće promovisana knjiga “KUBA, KASTRO I JA”,  autora, NIKOLE VUJOŠEVIĆA iz Podgorice.

O ovoj zanimljivoj knjizi, pored autora, govoriće: novinar I publicista Ranko Pavićević  i advokat Matija Vučićević iz Podgorice, dok će izvode iz knjige, čitati, dramaturg Miloš Boreta.

Nikola Vujošević se poslednjih 15 godina, u svojim istraživanjima, studiozno bavi, društvenim životom Kube, njene istorije i  kulture, a posebno je fasciniran autoritetom i istorijskom veličinom i ličnošću, dugogodišnjeg kubanskog vođe Fidela Kastra.

Svako od trideset poglavlja u ovoj knjizi, kao i knjiga u cjelini, imaju jednu unutrašnju osvijetljenost i prozračnost, što prvenstveno  potiče od autora ovog snažnog doživljaja teme. Ali, tome još više doprinosi, živi način pripovijedanja, koji je tečan, jasan i koncizan, a istovremeno slikovit i fokusiran isključivo na impresije, o predmetu opisivanja ….., kazao je pored ostalog u recenziji knjige “KUBA, KASTRO I JA”, advokat, dr Radomir Prelević, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.