Budva – Promocija romana “Intimna predstava” Ružice Vasić

 

 

U poneđeljak, 4.juna 2018. godine, sa početkom u 20h, JU Narodna biblioteka Budve predstaviće najnoviji roman iz svoje edicije, djelo “Intimna predstava” autorke Ružice Vasić. Promocija će biti upriličena u holu Akademije znanja, a o romanu će pored autorke govoriti dramaturškinja Maja Simonović i u ime izdavača Stanka Stanojević. U muzičkom dijelu programa nastupiće budvanska ženska vokalna grupa Harmonija.

Riječ je o romansiranoj biografiji  Budvanina Bogoboja Rucovića, “virtuoza pozorišne umjetnosti” – kako ga je nazvao pokojni Vlado Duletić.  U svojoj relativno kratkoj glumačkoj karijeri, Rucović je ostvario vrhunske uloge na pozorišnoj sceni, a bavio se veoma uspješno režijom i prevodilaštvom. Njegove režije su se pamtile kao ostvarenja visokog stvaralačkog dometa, rafiniranog i modernističkog izraza. Za velika glumačka ostvarenje ordenom Svetog Save odlikovao ga je kralj Petar Karađorđević.

Recenzenti romana “Intimna predstava” su profesor dr Darko Antović i Maja Simonović. Narodna biblioteka Budve  je ovaj roman predstavila na proteklom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja.