Budva – Promocija romana “Pas i kontrabas” Saše Ilića

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u poneđeljak, 2. marta 2020. godine, u holu Akademije znanja biće promovisan roman Saše Ilića “Pas i kontrabas” koji je dobitnik NIN-ove nagrade za najbolji roman u 2019.godini.

Na promociji koja počinje u 19 časova učestvuju: književnik Nikola Nikolić, autor romana Saša Ilić, i moderatorka Stanka Stanojević.
Saša Ilić je rođen u Jagodini 1972.godine. Diplomirao na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavio je tri knjige piča: Predosećanje građanskog rata, 2000; Dušanovac. Pošta, 2015; Lov na ježeve, 2015. i dva romana: Berlinsko okno 2005. i Pad Kolumbije, 2010. Bio je jedan od pokretača i urednik književnog podlistka Beton u dnevnom listu Danas od osnivanja 2006. do oktobra 2013. Nakon raspada redakcije, u decembru iste godine osnovao je sa Alidom Bremer list Beton International, koji periodično izlazi na njemačkom jeziku kao podlistak Tageszeitunga i Frankfurter Rundschaua. Jedan je od urednika Međunarodnog književnog festivala POLIP u Prištini. Piše za http://xn--peanik-j2a58d.net/ i ELit (literaturhauseuropa.eu). Njegova proza dostupna je u prevodu na albanski, engleski, francuski, makedonski i njemački jezik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × five =