Budva – Promocija zbirke poezije Pod sjenkom duše Mirjane Damjanove Kasalice

 

 

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u subotu, 2.decembra 2017. godine, biće promovisana zbirka poezije mlade pjesnikinje Mirjane Damjanove Kasalice “Pod sjenkom duše” u amfiteatru Akademije znanja.  O knjizi će govoriti recenzenti ovog izdanja: Milica Aranitović Papović i Marinko Jovanov Pavićević, kao i autorka stihova. Početak promocije je u 18h.

Knjigu pjesama Pod sjenkom duše,  mlade pjesnikinje Milice Kasalice objavio je književni klub More iz Tivta u okviru edicije Poetski valovi.

O knjizi, prvjencu petnaestogodišnje Milice nadahnuto su pisali recenzenti. Kantautor, pjesnik i slikar Marinko Jovanov Pavićević ističe da je ovo “toliko doživljeno poetsko štivo, kao da Mirjana sa svojih petnaest godina, iza sebe ima objavljeno nekoliko naslova”. Književnica i aforističarka Milica Aranitović Papović u zbirci primjećuje “doživljaj  odživljenog života punog emotivnog naboja na kojem bi joj mogli istinski pozavidjeti i mnogo zreliji pjesnici”.

Milica Damjanova Kasalica je u svojevrsnom autorskom  predgovoru istakla da su joj olovka i papir bili  prijatelji za razgovor, te da je ponekad “poezija bila bijeg od ružne realnosti, a nekada još ljepša slika doživljena u trenutku”.