Centar savremene umjetnosti Crne Gore – Izložba “Cinema | Portraits”

Ugledna fotografkinja Brižit Lakomb predstavlja svoje radove u okviru izložbe “Cinema | Portraits” koja će biti  otvorena u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u izložbenom prostoru Dvorac Petrovića u četvrtak 5. marta 2020. godine sa početkom u 20 časova.

Nakon izložbe u Sarajevu, nastale u produkciji Sarajevo Film Festivala povodom jubilarnog 25. izdanja, prikazane i u Zagrebu u Francuskom paviljonu, ugledna fotografkinja Brižit Lakomb dolazi u Podgoricu i u Centru savremene umjetnosti Crne Gore izlaže 40 fotografija velikog formata, rijetkih i intimnih trenutaka iz njene dugogodišnje saradnje sa uticajnim filmskim autorima, otkrivajući pogled iznutra na kinematografiju.

  Fotografije su nastajale u periodu od 1975. godine, kada je Lakomb prvi put počela da  radi na filmovima, pa do 2017. godine. Tokom ovog perioda Lakomb je portretisala i radila sa najcijenjenijim imenima iz svijeta filma i Holivuda. Posljednjih 25 godina sarađuje sa Martinom Skorsezeom u svim njegovim produkcijama, najrecentnije na filmu “The Irishman” (Irac), čija je premijera bila na jesen 2019. godine.

Izložbu će otvoriti kustoskinja Lejla Hodžić.

Izložba se može pogledati do 31.03.2020.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen + 12 =