Centar savremene umjetnosti Crne Gore – Izložba crteža Verice Bulatović-Filipović

 

 

U utorak, 3. oktobra sa početkom u 20 časova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u galeriji „Klub“ biće otvorena izložba crteža Verice Bulatović-Filipović pod nazivom „Tajna stvaranja”.

Verica Bulatović-Filipović je rođena 1980. godine u Podgorici.

Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2003, odsjek-slikarstvo, u klasi prof. Branislava Sekulića a magistrirala je na istom fakultetu 2013. u klasi prof. Dragana Karadžića. Član je ULUCG-a od 2006. godine. Ima status samostalnog umjetnika. Samosatalno je izlagala u Podgorici, Beogradu i na Cetinju kao i na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je Nagrade Univerziteta Crne Gore za uspjeh tokom studija (2002) i Nagrade za sliku (ACVRA) u Granadi, Španija (2006).

U katalogu izložbe umjetnica je, između ostalog, zapisala: „Uvijek je teško preći sa jedne priče na drugu. Posle jednog završenog ciklusa ući u jedno novo, a slično  istraživanje. Možda bi bilo bolje reći nastaviti priču, ali ovaj put u drugom medijumu. Sada  se predstavljam serijom crteža koja je nosila radni naziv Tajna stvaranja, koji sam odlučila  da zadržim. Inicijalna kapisla bila je jedna mala serija radova pod nazivom „is light white?” gdje sam se igrala sa prelamanjem svjetlosti i prolaskom iste kroz prizmu. Nastavljam sa trouglovima.  Slažem ih, igram se, ređam jedan preko drugog, vrtim ih u krug i dolazim do svijetla, ali nekog novog, drugačijeg svijetla od onog prvobitnog. Svijetla koje mi uliva mir“.

Izložbu u galeriji „Klub“ otvoriće istoričarka umjetnosti Ljiljana Karadžić.

 

ZA VIŠE INFORMACIJA O STVARALAŠTVU VERICE BULATOVIĆ FILIPOVIĆ
KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU NJENOG RADA 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty + 18 =