Centar savremene umjetnosti Crne Gore – Izložba fotografija Damira Murseljevića

 

 

U petak, 9. juna sa početkom u 20 časova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u galeriji „Klub“ biće otvorena izložba fotografija Damira Murseljevića pod nazivom „The Private Psychedelic Reel”.

 

 

Damir Murseljević je rođen 1979. godine u Podgorici. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju – Odsjek za grafički dizajn.

Izlagao je samostalno u Podgorici, Kotoru, Tivtu i Novom Sadu kao i na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Autor je radijskih emisija, filmskih kritika, kratkih video i filmskih formi i povremeni saradnik na predstavama Crnogorskog narodnog pozorišta.

U katalogu izložbe istoričarka i teoretičarka umjetnosti Nina Milićević je, između ostalog, zapisala: „Koristeći višestruku ekspoziciju, koja podrazumijeva preklapanje dva ili više kadrova, on gradi lični umjetnički izraz. Spajajući fotografije u neodvojivu cjelinu, polagajući ih na crnoj traci, Damir posmatrača uvodi u originalnu mrežu razvitka jednog filma. Konstantnom gradacijom prelaza iz svijetlog u tamno, i obrnuto, umjetnikova priča dobija i muzičku notu, što potvrđuje i soundtrack koji se može naći na stranicama ovog kataloga. Igrom svjetlosti postiže određenu dozu dramatičnosti i ritmičkog talasanja, koje kao da same od sebe prave određene prizvuke“.

Izložbu, koja se može pogledati u galeriji „Klub“ u narednih mjesec dana, otvoriće istoričarka i teoretičarka umjetnosti Nina Milićević.

 

ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE NA KATALOG

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 + eleven =