Centar savremene umjetnosti Crne Gore – Izložba Luke Sekulića

 

 

U utorak, 4. septembra 2018. godine, sa početkom u 20 časova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u galeriji „Perjanički dom“ biće otvorena izložba radova Luke Sekulića pod nazivom „Vapaj sa izvora brutalne tišine“.

Luka Sekulić je rođen 1983. godine u Podgorici. Diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Magistrant je na postdiplomskim studijama na istom fakultetu. Dobitnik je Godišnje nagrade za slikarstvo Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje i otkupne nagrade Univerziteta Crne Gore 2006. godine. Učestvovao je na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Do sada je dva puta samostalno izlagao u Podgorici.

U tekstu „Umijeće igranja stvarnošću“ napisanom povodom ove izložbe istoričarka i teoretičarka umjetnosti Ivana Milojko je, između ostalog, zapisala: „Umjetnost je oduvijek bila ovaploćenje subjektivne stvarnosti. Stvarajući likovni prostor hiperbolisane realnosti, ciklusom radova Vapaj sa izvora brutalne tišine, Luka Sekulić dekonstruiše stvarnost, neprekidno rasturajući iskustvo savremenog čovjeka i nanovo ga spajajući u slagalicu koja odražava haotičnost današnjice. Jedina zakonitost Sekulićeve umjetničke igre, koju karakteriše gotovo djetinja neopterećenost kompozicijom i koloritom, u nesputanoj potrebi za samospoznajom i poimanjem okruženja, jeste prikaz ukupnosti svega što čini savremenu ljudsku egzistenciju.“.

Izložba u galeriji „Perjanički dom“ se može pogledati do 21. septembra.

ZA VIŠE INFORMACIJA O UMJETNIKU I NJEGOVOM STVARALAŠTVU
KLIKNITE NA POČETNU STRANU KATALOGA