Centar savremene umjetnosti Crne Gore – Izložba slika i crteža Tijane Dedeić

 

 

U četvrtak, 6. septembra 2018. godine, sa početkom u 20 časova, u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u galeriji „Klub“ biće otvorena izložba slika i crteža mlade crnogorske umjetnice Tijane Dedeić pod nazivom „Identitet“.

Tijana Dedeić je rođena 1983. godine u Beogradu. Fakultet likovnih umjetnosti je završila na Cetinju 2007. godine, u klasi profesora Dragana Karadžića. Član je ULUCG. Do sada je tri puta samostalno izlagala i to u Podgorici i na Cetinju.

U tekstu koji je umjetnica napisala povodom ove izložbe između ostalog je zapisala: “Kada govorimo o identitetu govorimo kao o osobenom, specifičnom obliku ispoljavanja, izražavanja, ponašanja, delovanja unutar zadatog, propisanog, formiranog modela određenog tradicijom, životnim okolnostima, usvojenim navikama. Na taj način se opiremo pokušajima da nas na bilo koji način generalizuju, a ipak smo deo sistema, funkcionišemo kao celina, kroz celinu nas prepoznaju, pre nego što individualnost svakog od nas istupi i iskreira sliku o sebi“.

Izložbu će otvoriti akademski slikar Dragan Berilažić.