Centar savremene umjetnosti Crne Gore – Kolektivna izložba radova crnogorskih umjetnika

 

 

U četvrtak, 31.maja 2018. godine, sa početkom u 21 čas u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u galeriji „Centar“ biće otvorena kolektivna izložba radova crnogorskih umjetnika pod nazivom „Mnogolikost savremene umjetnosti“.

Na izložbi će se predstaviti Dragoslav Jeknić Shaft, Duško Radović, Jelena Martinović, Majda Mučić, Matija Radović, Milun Lutovac, Seida Belegović, Sonja Krajnović, Tatjana Maliković Ćupić i Željko Dapčević.

„Sva djela izložena na kolektivnoj izložbi crnogorskih umjetnika u Centru savremene umjetnosti Crne Gore „Mnogolikost savremene umjetnosti“ ujedno su, i dio, i  cjelina. Ona su, u stvari: stvar i osjećanje, osjećanje i ideja, materija i duh, jednog vremena – unutar kojeg se pojavljuju istovremeno, i kao forma, i kao sadržaj, u vidu međusobno uslovljenih vrijednosti, između kojih je veoma teško povući granicu… Utisak identitetske krize, koji i preovladava na ovoj postavci, nastaje zbog izmijenjenih odnosa između umjetnosti i društva, kao i mnogolikosti savremene umjetnosti…“ zapisao je, između ostalog, Milun Lutovac u katalogu izložbe.

O projektu, autorima i njihovim djelima govoriće doktorand Teorije savremene umjetnosti Milun Lutovac a izložbu će otvoriti profesor dr Maja Bogojević.

Izložba u galeriji „Centar“ se može pogledati do 30. juna.