Centar savremene umjetnosti Crne Gore – Koncert “Džez standard i autorske kompozicije”


U Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Galeriji Klub, u izvedbi Milorada i Sare Jovović biće održan koncert “Džez standard i autorske kompozicije”.

MILORAD ŠULE JOVOVIĆ

Milorad Šule Jovović je završio Muzičku akademiju na Cetinju. Poznat je kao vođa prvog crnogorskog džez sastava „Piva džez band“, kroz koji su prošli skoro svi crnogorski džez muzičari. Podgorički džez gitarista, radi kao profesor na izbornom predmetu džez u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici. Svira razne stilove od bluza, svinga, be-bop-a, do hard bop-a i funk-a. Radi i kao studijski muzičar, naročito kao solo gitarista. Učestvovao je u raznovrsnim muzičkim projektima i sarađivao sa mnogim uglednim kolegama iz svijeta džez muzike, među kojima su i oni internacionalnog kalibra, kao npr. François Jeanneau.

SARA JOVOVIĆ

Sara Jovovic rodjena 1999. godine u Podgorici. Sa šest godina je upisala nižu muzičku školu „Vasa Pavić“ u Podgorici, gdje je završila srednju muzičku školu za klasicni klavir. Nastupala je na brojnim festivalima, među kojima je Made in NY jazz festival u Podgorici od 2016-te do 2020-te godine, uz muzičare kao sto su Mike Stern, Randy Brecker, Wayne Escoffery, Dave Weckl, Alex Blake, Jerome Jennings, Vasil Hadzimanov i drugi. Uz ovaj festival nastupala je i sa Piva jazz bandom na jazz festivalu u Bijelom Polju, Petrovcu, i jazz festivalu „Tri kanjona“ u Pivi. Takođe je nastupala u Berlinu u cuvenom ”Zig-Zag” jazz klubu sa ocem Šulem Jovovicem i osnivacem benda Benom Kraefom, gdje je imala priliku da izvodi crnogorske jazz obrade i originalne kompozicije. Prisustvovala je i raznim jazz radionicama: u Podgorici, koju je vodio Vasil Hadžimanov, u Herceg Novom Brad Leali i Claus Raible, pa i u Peruđi na Umbria Jazz Festivalu gdje je i dobila stipendiju za prestizni „Berklee College of Music“. Na Berkliju je imala priliku da uči od svjetski poznatih muzičara kao sto su;  Joanne Brackeen,  Kenny Werner, Billy Killson, Kevin Harris i drugi.. 

Koncert će biti održan u srijedu, 10. novembra u 19h. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen + 20 =