Centar savremene umjetnosti Crne Gore – Radionica za djecu na temu „Umjetnost i ekologija”

 

 

U četvrtak, 25. maja u periodu od 18:30 do 20:30 časova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u galeriji „Centar“ održaće se radionica za djecu na temu „Umjetnost i ekologija”. 

 

 

Radionicu će voditi umjetnica  Anastasija Kostić, koja trenutno izlaže u galeriji „Centar“ sa izložbom “Oneness” i predstavnice NVO “Krug” Anđela Đurašković i Vladana Krivokapić.  

NVO „Krug“ je međunarodna organizacija sa sjedištem u Londonu, Podgorici i Skoplju, koja za cilj ima osnaživanje kreativnog sektora kao inicijatora ekoloških promjena. Već godinama aktivno rade na podizanju svijesti o ekološkim problemima, dovode renomirane stručnjake u Crnu Goru i stvaraju jedinstvene sadržaje koji promovišu život u skladu s prirodom.  

Njihova prezentacija na radionici „Umjetnost i ekologija” prilagođena je mališanima a ujedno je i najava “Green Culture Forum”-a, prvog događaja ovog tipa na Balkanu, koji će se održati od 7. do 11. juna 2017. na teritoriji osam crnogorskih opština.  

 

Agenda radionice:

18:30 h – 19 h interaktivno predavanje o ekologiji (prilagođeno uzrastu)

19 h – 19:45 h kreativna radionica crtanja

19:45 h – 20:30 h prezentovanje radova uz druženje

 

Sponzor događaja je Centar savremene umjetnosti Crne Gore, koji je obezbijedio prostor i materijal, kao i firma Montecco koja je obezbijedila zdrava pića od Aloe Vere, alkalnu vodu i Rauch sokove Yippy za djecu. 

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 8 do 10 godina, broj mjesta je ograničen.

Učešće je besplatno. Prijava obavezna na broj +38267206107. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*