Centar za kulturu Tivat – Književno veče Mirjane Bobić Mojsilović

U utorak 23. aprila 2019. godine, povodom svjetskog dana knjige, harizmatična književnica, novinarka i slikarka Mirjana Bobić Mojsilović održaće književno veče i predstaviti svoje tri knjige “Azbuka mog života”, “Muška Azbuka” i “Happy End” u Maloj sali Centra za kulturu – DTV Partizan, sa početkom u 20:00h. Moderator večeri će biti Vanja Gavrovski.

Roman Azbuka mog života”mogao bi da bude azbuka svake žene – to je priča o ljubavi, planovima, razočaranju, rasturanju porodice, usamljenosti i pokušaju da se uhvati krpica sreće, da se izbjegne proćerdano vrijeme među licima i viljuškama

Roman “Muška azbuka” za sve ostavljene i za one koji ostavljaju. Za prevarene i one koji varaju. Roman o braku, ljubavi, izdaji, kukavičluku, strahu, mržnji i kolebanju.

 “Happy End”  je priča o idealnom muškarcu, o knjigama, čitanju, o potrazi za piscem jednog romana koji mjenja živote glavnim junacima. Ovo je priča koja se završava happy endom

Čitaoci će biti u prilici da čuju o radu i životu autorke, koja će nakon promocije potpisivati knjige.

Biografija:

Mirjana Bobić Mojsilović je spisateljica i slikarka.  Objavila je romane  Dnevnik srpske domaćice (2000), Happy End (2002),  Majke mi, bajka (2003),  Ono sve što znaš o meni (2005), Tvoj sam (2006),   Srce moje (2007),  Azbuka mog života (2008), Glad (2009), Gospodin pogrešni (2010), Traži me (2012), Tvoj anđeo čuvar (2016), kratke priče Baba, nemoj ništa da me pitaš (1997) i zbirku poezije Obećao si mi (2016).

 Autorka je šest pozorišnih komada Suze su O. K., Verica među šljivamaPozovi M radi užitkaPoslednja šansaPogodi ko dolazi na večeruSvlačenje, koji su izvođeni u Narodnom pozorištu, Ateljeu 212, Kult Teatru, Zvezdara Teatru, Akademiji 28 i na sceni KC „Palilula“. Dvanaest njenih naslova objavljeno je u Francuskoj, Italiji, Češkoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji. Autorka je nekoliko samostalnih izložbi slika. Bila je jedan od prvih autora – samostalnih izdavača u Beogradu. Nekoliko puta je dobila nagradu „Zlatni bestseler“ i dobitnica je „Zlatne značke“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije. Mirjana Bobić Mojsilović je slobodna umjetnica i živi u Beogradu.