Centar za kulturu Tivat – Najava programa za petak, 18. avgust 2017. godine

 

 

Predstava za djecu

“CRVENKAPA  I  VUČKO”

Pozorištance Teatrilo-Novi Sad

 

U petak 18.08.2016. godine, u 20:00 sati na maloj sceni Atrijuma Buća u Tivtu,u okviru 12. Festivala mediteranskog teatra “Purgatorije” biće izvedena predstava za djecu

“CRVENKAPA  I  VUČKO”  u produkciji pozorišta Teatrilo iz Novog Sada. Dječija predstava “Crvenkapa i Vučko”, na zanimlјiv i edukativan način, analizira uvijek aktuelnu temu dobra i zla. Nekada veliki i zli Vuk odlučuje da postane dobar,  školovan,  pristojan  i želi da ga prihvatimo u novoj ulozi.
     Koliko ima istine u njegovom preobraženju i da li još važi stara poslovica „Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada“, uvjerite se gledajući predstavu punu zdravog, djeci bliskog humora.
     Predstava je urađena profesionalno i namjenjena je gledaocima od 4 do 10 godina. U predstavi igraju Ružica Radman i Strahinja Bojović (član drame Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu).

 

 

 

NVO “Ars Praesentia” – TIVAT

KONCERT 

MAGIČNI  LIMENJACI

 

U  petak 18.08.2017  sa početkom u 21:00 h  u naselju Luštica Bay, održat će se koncert  pod nazivom “MAGIČNI  LIMENJACI“. Ovo  je prvi u nizu koncerata XV  Međunarodne  radionice  za  duvačke instrumente, na kojem će se pedstaviti Mladen Đorđević – truba, Nenad Vasić – horna  i  Aleksandar Benčić – trombon, sa polaznicima Radionice.  U predivnom ambijentu Luštice Bay, zvuci magičnih limenjaka bit će pravo zadovoljstvo za publiku koja  petnaest godina za redom uživa u djelima kamerne muzike, od kojih je većina premijerno izvedena u Crnoj Gori.  Koncert je uvršten  u ovogodišnji program festivala Purgatorije.  Prevoz  za Lušticu, za sve zainteresovane, obezbijeđen je u 20 h sa stare autobuske stanice.

 

 

 

Pozorišna predstava

“BUBA U UHU”

 

Nova-stara “BUBA  U  UHU”  Žorža Fejdoa u režiji Ljubiše Ristića prvi put u Crnoj Gori u petak 18.08.2017.  u  21.00h.

Senzacionalna  komedija, koja se bez prestanka izvodi već 46 godina, biće odigrana 1726. put na Ljetnjoj pozornici u Tivtu. Preko milion gledalaca i generacije najvećih glumaca donijeli su slavu najigranije predstave kod nas, a vjerovatno i na svijetu, Bubi u uhu od njene premijere 1971. u Jugoslovenskom dramskom pozoristu, pa do današnje poletne mlade podjele koju predvodi Lazar Jovanov u pozoristu KPGT opet naravno u reziji Ljubiše Ristića!

Igraju:

Viktor-Emanuel Šandebiz         Lazar Jovanov

Poš                                             Lazar Jovanov

Kamij Šandebiz                         Mihailo Perišić

Romen Turnel                            Vojislav Tomić

Doktor Finaš                              Nikola Ivačkov

Karlos Omenides de Istangva    Ognjen Petković

Gdja.,G.Ferajon                          Ana Kostovska

Etjen                                           Nikola Marković

Ragbi                                          Uroš Novović

Batisten                                      Obrad Radulović

Rejmond Šandebiz                     Sonja Mladenov

Lisjen Omenides de Istangva     Tašana Djordjević, Saška Rašić Popov

Antoanet                                     Marina Rakić

Eženi                                           Hajdi Stavrev, Biljana Male

 

      Gospodin Šandebiz je direktor uglednog međunarodnog osiguravajućeg društva. Gospođa Šandebiz, međutim, pogrešno veruje da je njegova impotencija posledica neverstva i priprema mu zamku: lažno ljubavno pismo anonimne dame i poziv na randevu u hotelu „Kod vragolaste mace“ na kom će se sama pojaviti i tako ga raskrinkati. Kako on ne bi prepoznao njen rukopis, zamolila je svoju najbolju prijateljicu, gospođu Omenides, da ga ona napiše svojom rukom. Gospodin Šandebiz, međutim, zaključi da je misteriozna obožavateljka pismo njemu poslala greškom i da je ono zapravo namenjeno njegovom mladom i zgodnom saradniku Turnelu, i nagovori ga da on umesto njega pođe na tajni sastanak. Turnel pristaje i polazi, ne sluteći da će ga tamo čekati niko drugi do gospođa Šandebiz, u koju je inače zaljubljen. Kao za inat, pismo tada nepažnjom dospe u ruke i patološki ljubomornom gospodinu Omenidesu i on, prepoznavši ženin rukopis, odjuri u pomenuti sumnjivi hotel s pištoljem u ruci. Kada čuje za to, Šandebiz  se tamo i sam hitno uputi ne bi li spasio Turnela…

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 + ten =