Centar za kulturu Tivat – Pozorišna predstava “Bokeški D – mol”


Pozorišna predstava “Bokeški D – mol” rađena u produkciji Centra za kulturu Tivat, biće izvedena  na PostPurgatorijama, u četvrtak 02.septembra na Sceni Atrijuma Buća sa početkom u 21čas. Tekst potpisuje Stevan Koprivica, a režiju Milan Karadžić.

Uloge: Mladen Nelević, Dubravka Drakić, Jelena V. Đukić, Pavle Popović, Vule Marković, Maša Labudović, Marija Đurić, Stevan Radusinović, Dejan Đonović, Omar Bajramspahić, Goran Slavić.

Aktualna tema predstave pitanje izbora i slobode pojedinca u turbulentnim vremenima, pitanje ljubavi i borbe za nju, dato kroz istorijske, kulturološke i etičke paralele Boke, sa melodičnim bokeškim jezikom dali su ovoj predstavi poseban šarm pa je i najveća vrijednost “Bokeškog d – mola” što je poruka ove predstave jednako tumačena bilo gdje da je predstava igrana. Vješto napisana melodrama koja govori o ljubavi dvoje mladih – mlade Peraštanke i francuskog oficira, na pogrešnom mjestu i u pogrešnom vremenu. To je i omogućilo predstavi dug život i desetine hiljada gledalaca pa su to bili I razlozi da  se predstava obnovi za sve one koji su je voljeli kao i za novu pozorišnu publiku koja je stasala u medjuvremenu. Osvježena energijom mladih protagonista u novoj glumačkoj podjeli, na temeljima antologijskih rola predhodnika i univerzalne i bezvremene priče o ljubavi, predstavlja se starim i novim poštovaocima, na uvid i uživanje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 − twelve =