Centar za kulturu Tivat – Predstava “Bokeški d mol”  U poneđeljak 19.08.2019.  sa početkom u 21:00h u  Atrijumu ljetnjikovca Buća, biće izveden rimejk pozorišne predstave “BOKEŠKI D MOL”. Repriza je u utorak veče u istom terminu.

  U predstavi igraju: Jelena v. Đukić, Mladen Nelević, Dubravka Drakić, Pavle Popović, Vule Marković, Dejan Đonović, Marija Maša Labudović, Marija Đurić, Goran Slavić, Stevan Radusinović, Omar Bajramspahić.

    Aktuelna tema predstave pitanje izbora i slobode pojedinca u turbulentnim vremenima, pitanje ljubavi i borbe za nju dato kroz istorijske, kulturološke i etičke paralele Boke Kotorske, sa melodičnim bokeškim jezikom dali su ovoj predstavi poseban šarm pa je i najveća vrijednost “Bokeškog d mola” što je poruka ove predstave jednako tumačena bilo gdje da je predstava igrana. To je i omogućilo predstavi dug život i desetine hiljada gledalaca pa su to bili i naši razlozi da predstavu obnovimo za sve one koji su je voljeli kao i za novu pozorišnu publiku koja je stasala u medjuvremenu.

   Vješto napisana melodrama koja govori o ljubavi dvoje mladih – mlade Peraštanke i francuskog oficira, na pogrešnom mjestu i u pogrešnom vremenu.