Centar za kulturu Tivat – Predstava “Crnogorac u tranziciji”


U četvrtak, 24.10.2019. godine, sa početkom u 20:00h, u maloj sali Centra za kulturu Tivat (Sokolski dom, DTV Partizan), biće igrana komedija “CRNOGORAC U TRANZICIJI” u produkciji Teatra 303.

Igraju: Dragan Buzdovan i Nađa Pjetrović.

Monodrama “Crnogorac u tranziciji” je osvrt na dešavanja u poslijeratnom periodu i pogled na našu tranziciju od doba komunizma do ovog današnjeg pluralizma. Igraju prvi put u Tivtu.

„Ova monodrama obuhvata period, po mom mišljenju, kada smo živjeli bezbrižno i sa malo bili zadovoljni, pa sve do ovoga danas kad je pohlepa za bogastvom nadjačala i normalni razum. Humor je prisutan od početka do kraja priče, jer glavni  moto je, da treba prije svega nasmijati gledaoce (smijeh kao lijek) i omogućiti im da taj sat vremena zaborave na probleme koji ih okružuju, a istovremeno kroz priču, satirom opomenuti one, koji mogu ovu našu stvarnost popraviti u interesu svih i učiniti nam ovaj život malo ljepšim i dostojanstvenijim. Ujedno u ovoj monodrami je sabran i moj dugogodišnji rad u pozorišnom stvaralaštvu i kroz lično iskustvo obrađena je donekle i ova priča.“ kazao je autor monodrame Dragan Buzdovan.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nine + ten =