Centar za kulturu Tivat – predstava “Roman o Londonu”U neđelju 25.08.2019.g. sa početkom u 21h, u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat, biće izvedena pozorišna predstava “Roman o Londonu” u režiji Ane Đorđević.

Igraju:

Milan Marić, Branko Cvejic, Milica Zarić, Ljubinka Klarić, Milan Čučilović, Ivana Nikolić, Srđan Dedić i Davor Perunović.

Zasnovan na ličnom iskustvu pisca, “Roman o Londonu” je priča o tegobnom životu emigranata u tuđini. Prati život dvoje izbjeglih Rusa, bračnog para, koji u Londonu u godinama poslije Drugog svjetskog rata, jedva sastavlja kraj sa krajem u nepoznatom, negostoljubivom, stranom gradu… Ima li mjesta sreći u posljeratnom svijetu u kome nema prijatelja, već samo poznanika i prolaznika, u kome je, čak i u gomili, svako sam… Trošni i memljivi londonski stančići i sobičci slika su puste duše emigranata, bračnih parova poput Rjepnina i Nađe, u kojima u tišini i nemaštini, životare uz bolna sjećanja, osjećaje nepripadanja, neuklopljenosti i strepnje. Kakva je to egzistencija u kojoj vam, osim golog života, nedostaje sve: otadžbina, prijatelji, porodica, pa čak i oni koji su neposredno pored vas?