Centar za kulturu Tivat – Program za neđelju, 21. i poneđeljak, 22. avgust 2016. godine

 

Centar za kulturu Tivat

 
 

neđelja 21.08.

21h

U okviru 11. Festivala mediteranskog teatra “Purgatorije”,  na ljetnjoj pozornici biće izvedena predstava za đecu “Hilperik strašni razbojnik” u produkciji pozorišta iz Herceg Novog.

Predstava je prilagođena za đecu uzrasta od 2 – 12 godina. U predstavi igraju: Zoran Trojanović, Lara Kovačević, Jelena Krunić, Daniel Femić, Lidija Petrone, Milovan Mićo Lalović.

21h

U Galeriji ljetnjikovca Buća, u okviru 11. Festivala mediteranskog teatra “Purgatorije” biće održana promocija monografije i izložba crteža Ivana Kneževića u organizaciji NVO Matica Boke Tivat.

Ivan Knežević rođen je u grbaljskom selu Pobrđe 1949.godine. Pedagošku Akademiju završio je u Nikšiću 1972. godine u klasi prof. Nikole Gvozdenovića. Životni poziv vodio ga je do Sokoca, Kupresa i Zenice, gdje je gradio karijeru likovnog pedagoga. Izlagao je na grupnim izložbama u Zenici. Prva značajnija samostalna izložba bila mu je u Tivtu, aprila 1986. godine. Učestvovao je na mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama širom Crne Gore i Srbije, a najznačajnije su u Kotoru (galerija „Dekatera“, Centar za kulturu), Tivtu (Centar za kulturu), Herceg Novom (galerija „Katurić“), Beogradu (Dom omladine).

Novi izdavački projekat Matice Boke koji je finansijski podržao Porto Montenegro na 96 strana donosi opus Kneževićevih crteža, kao i osvrte akademskog slikara Ljubomira Popadića, Vesne Barbić i Željka Komnenovića. Monografiju su na njemački jezik prevele Katarina i Ljubica Knežević, dizajn potpisuje Novica Zečević.

Na promociji monografije govoriće predsjednik UO Matice Boke, Željko Komnenović, Vesna Barbić, Mirko Kovačević i Ivan Knežević. Muzički dio programa na harmonici će uobličiti, Boško Tujković.

 

poneđeljak 22.08.

21h

U okviru 11. Festivala mediteranskog teatra “Purgatorije”, u koncertnoj dvorani muzičke škole u Tivtu, biće održan koncert pod nazivom “Za avanTuriste”, Muzičke škole Tivat i Ars Praesentia Tivat. Koncertna sala je klimatizovana.

Učestvuju polaznici radionica trube, horne i trombona, u kamernim sastavima: duo, trio, kvartet, septet i profesori Mladen Đorđević, Nenad Vasić i Aleksandar Benčić.
Ansamble su i pripremali profesori Mladen Đorđević, Nenad Vasić i Aleksandar Benčić.
Na koncertu će nastupiti i orkestar Radionice sa dirigenticom Nevilom Klakor.

Ulaz je besplatan.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 + 4 =