Centar za kulturu Tivat – Promocija knjige “Milena Dravić ili ključ snova”    U poneđeljak 08.07.2019. g. sa početkom u 21-30h u ljetnjoj bašti Porto Montenegra  biće održana promocija knjige  “Milena Dravić ili ključ snova”, Anite Panić. Medijator večeri će biti Vanja Gavrovski.

Najznačajnija glumica jugoslovenskog i srpskog filma (najčešće je to nerazdvojivo), Milena Dravić je u drugoj polovini prošlog vijeka (još smo u njemu, naravno) pokazala impresivan raspon od komičkih do dramskih likova uvijek izvanredne upečatljivosti. U evropskim okvirima teško je naći glumicu koja je svoju harizmu dokazivala i u najtežim produkcijskim uslovima. Ako bismo samo izdvojili njen vrhunski doprinos u »Čovjek nije tica«, »W.R. Misterije organizma« (Makavejev) i »Jutro« (Đorđević), to bi već bilo dovoljno za ono što se u istoriji roka zove – Hol večnosti.

Na 364 strane složene u sedam poglavlja, autorka Anita Panić, analitično i uz mnoštvo zanimljivih detalja i fotografija, od kojih su neke prvi put objavljene, predstavlja život i jedinstvenu karijeru Milene Dravić. Monografija je poput ključa, kojim čitalac ulazi u suštinu stvaralaštva jedne od najvećih glumica na ovim prostorima.