Centar za kulturu Tivat – Promocija romana “Beogradski trio”          U utorak 16.07.2019.  sa početkom u 21:30h u ljetnjoj bašti Porto Montenegra  biće održana promocija romana “BEOGRADSKI TRIO”, autora Gorana Markovića. Moderatorka večeri je Vanja Gavrovski.

    U vrijeme prelomnih događaja koje je obilježila rezolucija Informbiroa s kraja četrdesetih godina prošlog vijeka u Jugoslaviji, jedan od službenika Britanske ambasade u Beogradu i glavni junak ove knjige bio je i proslavljeni pisac Lorens Darel. Neformalan kao ličnost i nepredvidljiv kao diplomata, Darel se upušta u ljubavnu avanturu sa ženom jednog visokog rukovodioca, koji će ubrzo završiti na Golom otoku. Kad uskoro i njegova žena doživi istu sudbinu, britanski pisac i diplomata učiniće sve da je spase i da se pomogne njenoj kćeri, djevojčici koja je silom istorijskih neprilika ostala bez oba roditelja.

   Potresan i zabavan istovremeno, duhovit, inventivno komponovan kao kolaž dokumenata, pisama, dnevnika, Darelovih izveštaja Forin ofisu, referata logorskih rukovodilaca centrali Udbe, prepiske britanskih diplomata, dešiforvanih depeša, službenih zapisnika i svedočanstava, Beogradski trio ne ispušta se iz ruke do posljednje stranice.