Cetinje – Izložba “Živjeti najbolji život“ Milijane Istijanović

 

 

Narodni muzej Crne Gore će u srijedu, 7. novembra 2018. godine, sa početkom u 19h, u Ateljeu DADO otvoriti izložbu Milijane Istijanović pod nazivom “Živjeti najbolji život“.

Ova izložba istražuje socijalne i prostorne dimenzije, koje dekonstruišu i ispituju odnose između identiteta, prostornosti i ideja koje ih predstavaljaju. Prostorni rad site-specific karaktera čini monumentalne figuralne predstave na zidovima unutar izlagačkog prostora. Predimenzionirane figure preovladavaju unutrašnjim prostorom, gradeći vizuelnu i tekstualnu kompoziciju kreirajući moguće/izmišljene okolnosti i vizuelne predstave kroz vlastitu problematiku.

Milijana je rođena 1982. godine u Somboru. Diplomirala i magistrirala na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, Crna Gora, na vajarskom odsjeku u klasi prof. Pavla Pejovića. Priredila je sedam samostalnih izložbi. Njen rad je prikazivan na međunarodnim festivalima i projektima. Dobitnica  je godišnje nagrade za vajarstvo Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje, kao i prve nagrade na Hercegnovskom zimskom likovnom salonu. Učesnica je nekoliko rezidencijalnih boravaka.

Publika će imati priliku da posjeti izložbu do 29. decembra, 2018. godine, a stručno vođenje biće organizovano 8. novembra u 11h, u Ateljeu DADO.